< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - luni, 2 februarie 2009

Intretinerea drumurilor nationale costa 800 de milioane de euro

Desi in campania electorala au promis ca vor construi mii de kilometri de autostrada, politicienii ajunsi la putere isi dau acum seama ca nu au fonduri suficiente. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri a cerut patru miliarde de lei pentru urmatorul an, bani ce ar trebui sa mearga pe continuarea lucrarilor la autostrazi, intretinerea si reparatia drumurilor. Insa lipsa banilor va face ca infrastructura rutiera sa primeasca mai putin de jumatate din suma necesara. Doar la Autostrada Soarelui, pentru construirea tronsonului Cernavoda-Constanta, e nevoie de 50 de milioane de euro, potrivit RealitateaTV.

In 2009 mai avem nevoie de 100 de milioane de euro pentru continuarea Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, 245 de milioane de euro pentru lucrarile la Autostrada Transilvaniei si 800 de milioane de euro pentru intretinerea drumurilor nationale.

Desi, pana acum, peste 350 de milioane de euro s-au varsat doar in Autostrada Soarelui, asfaltul prezinta deja deteriorari. In 2009, autostrada trebuie intretinuta cu alte 50 de milioane de euro.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=20380&data=2009-02-02