< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 26 ianuarie 2009

Stanculescu si Chitac raman cu condamnarile de 15 ani de inchisoare

Fostii generali Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac vor ramane cu condamnarile de 15 ani de inchisoare, dupa ce Curtea de Casatie si Justitie a respins contestatiile in anulare formulate de acestia, transmite NewsIn.

Cei doi au formulat constestatii in anulare fata de condamnarile de 15 ani de inchisoare primite pentru rolul pe care l-au avut in evenimentele din decembrie 1989.

Informatia a fost confirmata de judecatorul Lidia Barbulescu, presedintele completului de judecata.

Chitac a fost eliberat din inchisoare la sfarsitul lui decembrie 2008, pentru a fi supus unor interventii chirurgicale pe cord, iar generalul Victor Stanculescu asteapta decizia instantei cu privire la eliberarea pe motive medicale.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ramas, luni, in pronuntare, in acest dosar in care fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu contesta, pe cale extraordinara, pedepsele primite pentru Revolutia de la Timisoara.

La randul lui, Stanculescu a cerut si el eliberarea tot pe motive medicale, insa, deocamdata, nu s-a luat o decizie definitiva, cerandu-se, in decembrie 2008, refacerea expertizei medico-legale.

Avocatii celor doi au invocat la sedinta de azi faptul ca in faza de recurs a procesului acestia nu au fost audiati. Procurorul a respins sustinerile avocatilor, aratand ca cei doi au fost audiati in prima instanta.

Cei doi au fost condamnati pe 16 octombrie 2008 la 15 ani de inchisoare fiecare pentru omor deosebit de grav si vor fi degradati militar.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19990&data=2009-01-26