< Imprimare >      ZIUA ONLINE - IT&C - luni, 26 ianuarie 2009

Face avere din blogul sau!

Blogurile pot fi o afacere de succes si in Romania, marturie fiind unul din cei mai cunoscuti bloggeri, zis Zoso, care castiga 11.000 euro anual.

In varsta de 29 de ani, Vali Petcu, omul din spatele blogului zoso.ro, s-a mutat la Berlin, unde isi traieste visul. "Ha, ha, ha, ha, ce la sentiment! Nu stiu care e visul. Sa calatoresc si sa fac bani din blog? Da, si-l traiesc", spune Vali Petcu intr-un interviu pentru Business Standard, realizat online, pe chat, si preluat de ziare.com. Chiar in plina criza financiara, Zoso este in discutii pentru noi reclame pe blogul sau, dupa ce, anul trecut compania de telefonie Vodafone a plasat un banner pe site, pentru "o suma obscena".

Un alt exemplu de succes este Victor Kapra, care a renuntat la cariera de jurnalist si a devenit consultant in domeniul Internetului. Anul trecut, blogul sau, axat pe teme IT&C, nu i-a adus decat cateva sute de euro. In schimb, pentru acest an, Kapra estimeaza ca va castiga 6.000 de euro doar din aceasta activitate. Potrivit spuselor lui Kapra, exista cel mult zece persoane in Romania care traiesc exclusiv din blogging.

Blogurile romanesti nu sunt insa facute doar de ziaristi, avand continut de afaceri. Dono, care a dorit sa-si pastreze identitatea secreta, scrie despre intamplarile haioase din viata sa, castigand repede popularitate. Visul sau este sa locuiasca pe o insula, intr-o casa cu geamuri pana la podea si spera ca blogul sa-i ofere aceasta posibilitate.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19985&data=2009-01-26