< Imprimare >      ZIUA ONLINE - IT&C - luni, 26 ianuarie 2009

25 de ani de Mac

Macintosh a implinit 25 de ani, primul computer dat in folosinta de companie fiind in ianuarie 1984.

De la o cutie de plastic cu toate sistemele integrate, Macintosh a evoluat intr-unul din cele mai frumoase si solide computere din lume, se arata intr-un material ziare.com.

Multe dintre caracteristicele devenite faimoase pe PC-uri, ce folosesc sistemul de operare Windows de la Microsoft, au fost initial vazute pe Mac-uri. Astfel, Mac-urile au fost primele care au folosit "icon"-urile si mouse-ul pentru navigare.

De asemenea, Macintosh-ul a fost primul computer comercial care nu folosea liniile de comanda in sistemul de operare. Reclama primului Mac, "1984", a fost regizata de celebrul Ridley Scott si a fost considerata una dintre cele mai revolutionare din industria publicitatii.

Desi majoritatea companiilor de profil au raportat pierderi insemnate, Apple, producatorul Macintosh, a inregistrat un profit de 1,61 miliarde de dolari in ultima parte din 2008, "responsabilitatea" revenindu-i playerul iPod.

In ultimul sfert de an, Apple a vandut 2,52 de milioane de computere Macintosh, in timp ce MacBook, gama de laptopuri a companiei, a inregistrat cresteri semnificative.

Z. O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19976&data=2009-01-26