< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 19 ianuarie 2009

Presedintele PSD s-a consultat cu presedintele si premierul in privinta noului ministru

LIVE Geoana: Liviu Dragnea este un mare campion al descentralizarii

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca Liviu Dragnea este propunerea PSD pentru functia de ministru al Internelor. "Sunt extrem de bucuros ca propunerea noastra pentru MAI este colegul nostru Liviu Dragnea. Am discutat cu domnul premier Boc si cu presedintele Basescu si am toata convingerea ca, in cel mai scurt timp, ministrul isi va intra in functie. Geoana a afirmat ca presedintele Traian Basescu a primit "extrem de corect si de institutional" propunerea ca Liviu Dragnea sa preia Ministerul Administratiei si Internelor. Intrebat de ce a discutat cu presedintele si cu premierul inainte ca PSD sa formuleze oficial propunerea ca Dragnea sa ocupe functia de ministru al Internelor, liderul PSD a raspuns : "Asa e corect, pana la urma va lucra si cu premierul in Guvern, si cu presedintele in CSAT. Mi se pare firesc ca noul ministru de Interne sa aiba o relatie constructiva si cu premierul si cu presedintele". "Este un mare campion al descentralizarii. Este un om care cunoaste problemele comunitatilor romanesti si in care imi pun mare incredere", spune Geoana. Liderul social-democrat a adaugat ca "am pus punct astazi oricaror discutii cu privire la functii si ne vom concentra pe probleme concrete care ii framanta pe romani". Cu privire la nominalizarea lui Dragnea in functia de secretar general al partidului, Geoana spune ca nu si-a formulat, inca, un punct de vedere in acest sens.

La randul sau, Liviu Nicolae Dragnea spune ca este onorat de increderea pe care partidul i-a acodat-o. "Este coplesitoare. A fost o saptamana in care majoritatea colegilor presedinti de Consilii Judetene mi-au cerut sa preiau aceasta responsabilitate". Dragnea spune ca obiectivele lui la carma MAI sunt siguranta copiilor in scoli, siguranta cetatenilor pe strada, descentralizarea reala, reforma profunda a administratiei.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca, nu este in masura sa-i dea sfaturi noului ministru, dar a adaugat ca Liviu Dragnea "este un om care are toate calitatile necesare. Este bine ca revenim la un principiu ca ministrii de Interne sa fie civili, nu militari cum este in toata lumea".

D.C.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19533&data=2009-01-19