< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - luni, 5 ianuarie 2009

John Travolta, acuzat in legatura cu moartea fiului sau de 16 ani

Presa britanica sustine ca actorul si sotia sa nu i-ar fi administrat copilului lor cel mare tratamentul adecvat pentru autism, pe motiv ca Scientologia, ai caror adepti sunt cei doi, refuza sa recunoasca boala.

La nici o saptamana de la tragica disparitie a fiului sau in varsta de 16 ani, Jett, actorul John Travolta are parte de o noua lovitura. Starul, cunoscut adept al Bisericii Scientologice, este acuzat in presa britanica de luni ca ar fi refuzat sa ii acorde fiului sau cel mare, bolnav de autism, tratamentul adecvat, pentru simplul motiv ca preceptele scientologice refuza sa accepte aceasta boala si, in consecinta, orice terapie in cauza.

Decesul neasteptat al fiului lui John Travolta, produs vineri, a ridicat numeroase intrebari in legatura credintele scientologice ale faimosilor parinti ai lui Jett Travolta, titreaza presa din Regat. Potrivit "Daily Mail", Travolta (54 de ani) si sotia sa, Kelly Preston (44 de ani), vor avea de raspuns intrebarilor anchetatorilor privind o presupusa boala a fiului lor, autismul, pe care, de cel putin patru ani, ar fi ascuns-o de ochii lumii. Autismul, adesea asociat cu epilepsia, este tratat cu medicamente anti-convulsive. Reprezentantii Bisericii Scientologice sustin, insa, ca bolile mentale nu exista si refuza sa recunoasca rolul psihiatrilor ai al terapiilor medicamentoase, in special la copii.

In repetate randuri, cei doi parinti au afirmat ca, intr-adevar, Jett avea o sanatate subrezita, insa de o alta suferinta, sindromul Kawasaki, o boala care produce afectiuni ale inimii. Travolta si sotia sa au declarat ca Jett a fost diagnosticat inca de la varsta de doi ani cu sindromul Kawasaki, suferinta care provoaca inflamarea vaselor de sange la copii. Cuplul a banuit atunci ca o posibila cauza pentru declansarea bolii ar fi fost produsele de curatare si ingrasamintele folosite in locuinta familiei.

"Jett a fost un copil minunat, fiul ideal pe care si l-ar fi putut dori orice parinte. Suntem distrusi ca petrecut un timp atat de scurt alaturi de el. Insa vom pretui pentru tot restul vietii noastre fiecare dintre momentele pe le-am trait impreuna", sustine indurerat actorul, intr-un mesaj postat pe site-ul sau.

Jett Travolta a murit vineri, pe cand se afla cu familia in vacanta in Bahamas. Adolescentul, care a mai suferit in trecut alte atacuri cerebrale, s-a lovit la cap, in urma unei crize. Se pare ca ingrijitorul care-l monitoriza in permanenta l-a gasit fara cunostinta in baie, vineri dimineata. Jett Travolta a fost transportat la spitalul Rand Memorial din Freeport, unde s-a constatat decesul.

C. STEFAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=18695&data=2009-01-05