< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITIC - luni, 29 decembrie 2008

Razbunarea lui Vanghelie sau cum au ajuns "coltii" lui Mitrea, din beregata lui Geoana, in paginile ziarelor

Razboiul Mitrea-Geoana arde mocnit, chiar daca, la sfarsit de an, politicienii se imbratiseaza, teatral, in videoclipuri televizate si ne promit un an fara scandaluri politice. Inregistrarea telefonica in care Miron Mitrea ameninta ca se va razbuna crunt pe Mircea Geoana este viu comentata, departe de ochii si urechile colegilor, de cativa social-democrati. Unii dintre ei au dezvaluit pentru "Libertatea" ca respectiva convorbire a fost inregistrata de un apropiat al senatorului Catalin Voicu. Caseta ar fi trecut prin mainile primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, care i-a dus-o direct lui Mircea Geoana, de unde a ajuns in presa. Social-democratii sunt de parere ca, in acest fel, Marian Vanghelie i-ar fi platit lui Mitrea pentru declaratiile in favoarea PD-L din timpul negocierilor pentru intrarea la guvernare. Se pare ca Vanghelie l-ar fi amenintat atunci pe Mitrea ca vorbeste prea mult.

"Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. La urmatoarea sedinta mai atac o data, si mai atac o data, si mai atac o data! Pana il rup!", promitea Mitrea intr-o discutie telefonica cu un personaj neidentificat. "Nu stiu. Nu-mi aduc aminte. Am vorbit foarte mult si eram foarte nervos", a comentat Mitrea inregistrarea.

Convorbirea a avut loc, in perioada cand lucrarile Senatului erau blocate din cauza refuzului PD-L de a-l vota pe Voiculescu vicepresedinte. Adica la aproximativ trei-patru ore de la sedinta grupului senatorial al PSD, unde lui Mitrea i-a fost refuzata functia de vicepresedinte al Senatului.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=18589&data=2008-12-29