< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 23 decembrie 2008

Patriarhul latin al Ierusalimului a lansat un apel la pace si a cerut incetarea "ocupatiei si nedreptatii" in Tara Sfanta

Fouad Twal, Patriarhul latin al Ierusalimului, a cerut marti incetarea "ocupatiei si nedreptatii" in Tara Sfanta. El si-a exprimat ingrijorarea fata de viitorul Ierusalimului "sugrumat de colonii" si a explicat ca starea continua de conflict forteaza locuitorii crestini sa emigreze, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Nu uitam ce divizeaza Orasul Sfant: cupiditatea, nedreptatea si violenta, fara a vorbi de construirea coloniilor care-l sugruma", a spus monseniorul Twal. El s-a declarat impotriva barierei ridicate de israelieni in Cisiordania.

"Constatam cu durere si profunda tristete cati civili sunt blocati, cate ziduri si bariere sunt inaltate, creand violenta si umilire, generand ranchiuna si ura", a subliniat Patriarhul latin al Ierusalimului.

Monseniorul Twal a explicat in mesajul sau de Craciun ca "asediul nedrept" impus Fasiei Gaza creeaza probleme pentru sute de mii de oameni si a mentionat ca se gandeste la toti cetatenii din Tara Sfanta care traiesc "in conditii degradate".

S.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=18516&data=2008-12-23