< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 24 noiembrie 2007

Detinuta violata de 20 de barbati

O detinuta a fost lasata o luna intr-o celula a unei sectii de politie impreuna cu 20 de barbati, care au violat-o in repetate randuri, anunta BBC. Mai mult, ea a fost nevoita sa intretina relatii sexuale pentru a obtine mancare. Cazul a socat intreaga Brazilie, gruparile feministe sustinand ca acesta nu este un caz izolat, inchisorile din Brazilia fiind cunoscute pentru suprapopulare si lipsa de conditii. Varsta tinerei nu este stiuta, unii jurnalisti sustinand ca are doar 15 ani, altii, 20 de ani, dat acest lucru este irelevant, intrucat ea nu ar fi trebui sa fie intemnitata impreuna cu prizonieri barbati, arata oficiali brazilieni.

Guvernatorul statului Para, Ana Julia Carepa, a promis ca va face lumina in acest caz cutremurator. ''Sunt socata si indignata, ca femeie si ca guvernator'', a spus Carepa. In plus, ea a atentionat ca cei vinovati vor fi ''pedepsiti exemplar. Asa ceva nu se va mai intampla''.

Potrivit relatarilor din media braziliana, numarul barbatilor din celula in care a fost violata tanara variaza intre 20 si 30.

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului spun ca autoritatile au arestat-o pe fata sub acuzatia de furt, insa nu exista nici un act oficial in acest sens. Mai mult, se pare ca tatal tinerei a fost amenintat de politisti, acestia cerandu-i un act care sa confirme faptul ca fata nu este minora. ''Nu conteaza ca are 15, 20 sau 100 de ani. O femeie nu trebuie lasata niciodata in celula cu un barbat'', a replicat dur guvernatorul Carepa.

Inchisorile din Brazilia sunt cunoscute pentru suprapopulare si lipsa de conditii si nu este pentru prima oara cand se declanseaza incidente nfericite din cauza celulelor mixte.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1774&data=2007-11-24