< Imprimare >      ZIUA ONLINE - UNINOMINALE 2008 - joi, 4 decembrie 2008

Surse: PSD si PNL la cateva ore distanta de semnarea unui protocol

Social-democratii intentioneaza sa semneze joi seara un protocol cu PNL prin care sa demonstreze faptul ca s-a format o majoritate parlamentara, potrivit unor surse din cadrul PSD.

PSD negociaza in paralel si cu PD-L si cu PNL, insa potrivit surselor o intelegere intre social-democrati si liberali ar fi existat si inainte de alegeri. Liberalii nu ar fi fost de acord sa fie facuta publica din cauza diferentelor in ceea ce privea nominalizarea premierului, relateaza Mediafax, preluat de ziare.com.

Potrivit discutiilor initiale, Geoana ar fi trebuit sa fie presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu presedinte al Camerei Deputatilor iar premierul o persoana neutra. Potrivit surselor, Mitrea deruleaza negocierile cu PD-L si ar fi obtinut functia de presedinte al Senatului si functia de vicepremier pentru Mircea Geoana vicepremier.

Potrivit surselor, in cazul in care intelegerea cu PD-L cade iar democrat-liberalii formeaza un guvern minoritar, acesta va fi sustinut in Parlament de o parte dintre pesedisti care s-au declarat pentru formarea unei aliante cu PD-L.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=17392&data=2008-12-04