< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - joi, 4 decembrie 2008

Dan Voiculescu a fost trimis in judecat de procurorii DNA

Liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis, joi, in judecat de procurorii Direciei Naionale Anticorupie (DNA), alturi de 12 persoane, in legtur cu privatizarea frauduloas a Institutului de Cercetri Alimentare (ICA), transmite NewsIn. In acelai dosar a mai fost trimis in judecat i fostul ministru al Telecomunicaiilor, Sorin Panti, preedintele CA al ADS, Corneliu Popa, i directorul Institutului de Cercetri Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopski.

Potrivit anchetatorilor, Dan Voiculescu, acionar majoritar al societii "Grupul Industrial Voiculescu i Compania" (GRIVCO) SA Bucureti, este acuzat de folosire de ctre o persoan care indeplinete o funcie de conducere intr-un partid a influenei i autoritii date de aceast calitate in scopul de a obine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite i splare de bani, ambele in form continuat.

Procurorii DNA susin c privatizarea frauduloas a Institutului de Cercetri Alimentare din Bucureti a fost facut in folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizat prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro.

ZIUA ONLINE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=17371&data=2008-12-04