< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 19 noiembrie 2007

La un pas de a sfarsi in chinuri groaznice

Batut cu bestialitate, un cal a fost abandonat intr-un cartier din Capitala

Dupa ce, la inceputul lunii, aflam cu stupoare ca mai multi caini au fost aruncati de vii intr-o groapa plina cu lesuri si lasati sa moara, un nou caz ne arata ca in Romania de astazi violenta, cruzimea fara limite, salbaticia si sadismul sunt la ordinea zilei. Pe o strada din sectorul 6 al Capitalei, un cal a fost batut cu bestialitate de persoane necunoscute si apoi abandonat. Echipa Realitatea Tv a aflat despre acest caz si a sarit in ajutorul animalului, care a fost transportat la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. Desi starea lui s-a mai imbunatatit, veterinarii sunt rezervati in privinta sanselor lui de supravietuire.

Batut cu salbaticie si abandonat, un cal plin de rani si flamand ratacea speriat, cersind mila celor din jur, pe o strada din sectorul 6 al Capitalei. Pana ieri, oamenii au fost preocupati sa afle cine este stapanul calului si nicidecum sa-l scape de chin. Seara trecuta insa, unei femei de pe strada Drumul Cooperativei din Bucuresti i s-a facut mila de animalul aproape sfarsit. I-a dat ceva de mancare si l-a acoperit cu o patura. Calul avea nevoie de ingrijiri medicale, altfel, din cauza ranilor, ar fi putut muri. Dupa ce a aflat despre acest caz, Realitatea Tv a sarit in ajutorul animalului, solicitand interventia unui veterinar. Cu sprijinul unei echipe trimise de primarul sectorului sase, Cristian Poteras, animalul a fost urcat intr-o masina si transportat la Facultatea de Medicina Veterinara. Desi starea lui s-a mai imbunatatit, veterinarii sunt retinuti cu privire la sansele lui de supravietuire. Din pacate, chiar daca va fi identificat, agresorul nu risca decat o banala amenda, deoarece, pana acest moment, legea privind protectia animalelor si implicit infiintarea Politiei Animalelor este blocata, undeva, in Parlament.

Un alt incident abominabil s-a produs la inceputul acestei luni. Mai multi caini au fost aruncati de vii intr-o groapa plina cu lesuri si lasati sa moara. Patrupedele au stat zile in sir fara mancare si apa, timp in care s-au zbatut sa iasa din groapa mortii. De asemenea, in urma cu numai o luna, doi localnici din Caransebes si-au gasit caii mutilati, intr-o balta de sange. Animalele aveau pe corp taieturi adanci pana la os si lungi de 60 de centimetri. Oamenii au banuit ca animalele lor au fost injunghiate pentru ca au intrat sa pasca in gradina altcuiva. Dupa ce au facut plangere la Politie, proprietarii cailor au aflat ca tot ei vor fi amendati pentru ca, potrivit legii, n-au voie sa-si lase animalele dezlegate.

Oana ROTARU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1701&data=2007-11-19