< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - vineri, 28 noiembrie 2008

Dispozitivul care obliga armele sa asculte de proprietari, inventat in Italia

Inginerul italian Giuseppe Muzio a inventat un mecanism prin intermediul caruia armele nu vor putea fi folosite decat de proprietarul ei. Italianul a construit un dispozitiv de control biometric care poate fi adaptat la mai multe tipuri de arme si care permite doar proprietarului sa o foloseasca. "Cand cumperi o arma de la un magazin, clientul isi inregistreaza amprentele sale biometrice si devine astfel singura persoana care poate sa o foloseasca", relateaza AFP, citata de Ziare.com.

Mario Muzio, fratele inventatorului Giuseppe Muzio, a declarat ca "daca altcineva va incerca sa foloseasca arma respectiva, aceasta este dotata cu un mecanism care prevede autodistrugerea elementelor care permit functionarea armei". Cei doi italieni sunt proprietarii unei societati in Calabria, in sudul Italiei, si incearca sa comercializeze acest dispozitiv si sa negocieze cu producatorii de arme.

"Noi suntem in discutii cu producatorul de arme Beretta, guvernul italian a fost informat de proiectul nostru si chiar si ambasadorul Americii din Italia s-a aratat interesat de acest dispozitiv", a spus Muzio.

Inventia va ajuta pentru a se evita astfel ca armele sa fie folosite de cei implicati in crima organizata.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=16982&data=2008-11-28