< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - joi, 27 noiembrie 2008

LIVE Basescu: II rog pe romani sa participe la vot si sa arboreze drapelul national pe fiecare casa de 1 Decembrie

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, joi seara, in care a facut un apel catre cetatenii romani sa participe la vot duminica si sa arboreze drapelul Romaniei pe casele lor la 90 de ani de la Marea Unire.

"Fac un apel catre romani sa mearga la vot din din mai multe motive, primul, pentru ca in Romania a inceput sa se simta criza economica, iar din acest motiv avem nevoie de un Parlament cat mai reprezentativ. Un alt motiv este dat de modul de desfasurare a alegerilor, fiind pentru prima oara cand politicul a raspuns aspiratiilor poporului pentru a vota oameni, si nu liste. Acest lucru insemnand ca parlamentariii vor fi mult mai legati de colegiu si de cei care ii reprezinta", a declarat presedintele.

"Din intamplare, aceste alegeri sunt apropiate ca data fata de implinirea varstei de 18 ani de la Revolutie, fiind o varsta de majorat. Avem responsabilitatea fata de cei ce au murit in Revolutie sa mergem la vot".

In incheiere, Traian Basescu a facut un apel catre romani pentru a arbora drapelul national pe fiecare casa odata cu implinirea 90 de ani de la Marea Unire.

"Doar un cuvant pentru 1 decembrie, o sugetie pentru romani la 90 de la Marea Unire - sa ne dovedim solidari si sa arboram la casele noastre tricolorul", a mai spus seful statului.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=16919&data=2008-11-27