< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - luni, 17 noiembrie 2008

Curaj: La doar patru ani, o fetita s-a salvat singura dintr-un incendiu cumplit

Ghinion curat pentru doua femei din judetul Galati a caror casa a fost mistuita de flacari. Cele doua, mama si fiica, dar si o fetita de numai patru ani au ramas fara acoperis deasupra capului, chiar acum cand iarna isi intra in drepturi. Nenorocirea a fost cauzata de un incendiu puternic din cauza caruia copila de patru ani a fost la un pas de moarte. Micuta era singura acasa in momentul in care a izbucnit incendiul, mama ei fiind la piata, iar bunica la serviciu. Insa copila a reusit sa se salveze singura, trecand prin foc. Pompierii cred ca, cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la instalatia electrica.

Dupa ce a vazut focul, fata s-a panicat si a inceput sa strige dupa ajutor. Insa cum nimeni nu venea sa o salveze, ea a iesit din camera trecand pe langa flacari, relateaza ProTV. Copilul s-a indreptat spre usa de la intrare si a reusit sa ajunga in curte, unde deja incepusera sa se stranga localnicii speriati de fumul gros. Vecinii au chemat pompierii, insa pana la stingerea incendiului, locuinta s-a facut scrum. Cele doua femei sunt distruse. Casa nu era asigurata, iar ele nu mai au acum unde sa locuiasca si unde sa-si adaposteasca fetita.

Cu toate acestea, autoritatile locale sustin ca vor ajuta familia, iar cativa sateni s-au oferit sa le gazduiasca pe cele trei, pana cand situatia lor se va rezolva.

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=16222&data=2008-11-17