< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - vineri, 7 noiembrie 2008

Trotil, cu "prietenie", pe ruta Chisinau - Bucuresti

In tren au mai fost descoperite 837 pachete de tigari cu timbru din Republica Moldova

Politistii de frontiera au descoperit, joi seara, un calup de trotil de 200 grame ascuns in podul unui vagon al trenului Prietenia, care circula pe ruta Chisinau-Bucuresti. Procurorul Iulia Diaconu a afirmat, vineri, ca joi seara, in jurul orei 23:00, s-a desfasurat o actiune pentru verificarea unor informatii privind combaterea traficului ilicit cu tigari in trenul accelerat 401. La actiunea condusa de seful Punctului de Trecere a Frontierei Nicolina, au participat si inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Iasi. De asemenea, potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Iasi, comisar sef Vasilica Tataru, la actiune au mai luat parte lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi, Directiei Politiei de Frontiera Iasi, Directiei Judetene a SRI Iasi - Brigada Antitero, cei ai Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi si angajati ai Inspectoratului Judetean al Jandarmeriei Iasi. Iulia Diaconu a declarat ca, in timpul controlului, politistii de frontiera si inspectorii vamali au descoperit in podul cusetei nr. 9 din vagonul trei, deasupra usii, un calup dreptunghiular de aproximativ 200 grame inscriptionat in limba rusa "Trotil", avand atasata o capsa pirotehnica, transmite Agerpres.

"Ca urmare a acestei descoperiri s-au luat masuri de izolare a zonei, protejarea persoanelor, cei sase pasageri fiind mutati in alt vagon, si efectuarea cercetarilor. Au fost efectuate verificari la nivelul intregului tren, fiind folosita aparatura speciala si un caine pentru detectarea explozibilului si substantelor toxice, fara a se mai descoperi alte materiale periculoase", a explicat procurorul Iulia Diaconu. Comisarul sef Vasilica Tataru a afirmat ca in timpul aceluiasi control au mai fost descoperite ascunse intr-un alt vagon 837 pachete de tigari marca LM cu timbru din Republica Moldova.

Pasagerii din vagonul 3 si personalul de tren, cetateni din Republica Moldova si cu dubla cetatenie (romano-moldoveneasca), au fost audiati pentru stabilirea imprejurarilor in care trotilul a ajuns in locul respectiv.

Cercetarile continua sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi pentru solutionarea cazului sub toate aspectele si luarea masurilor legale.

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=15677&data=2008-11-07