< Imprimare >      ZIUA ONLINE - UNINOMINALE 2008 - luni, 3 noiembrie 2008

Ion Iliescu: Singura alianta viabila dupa alegeri trebuie sa fie formata din PSD si PNL

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sustine ca cea mai potrivita alianta, care sa guverneze Romania dupa alegerile legislative, trebuie sa fie formata din PSD si PNL.

Iliescu crede totusi, ca o alianta PSD-PNL "trebuie conditionata", urmand a fi respectate o parte din prevederile programului de guvernare al social-democratilor.

Presedintele de onoare a PSD sustine ca o eventuala alianta cu PD-L nu este viabila, ba chiar imposibila. "Cu PD-L in niciun caz nu ne putem alia pentru ca o alianta cu PD-L este imposibila. Singura alianta dupa alegeri poate fi cu PNL dar conditionat", a declarat, Ion Iliescu, transmite Amos News.

Pentru a obtine cel putin 40 de procente la aceste alegeri, presedintele de onoare al PSD, ii sfatuieste pe toti candidatii social-democrati "sa evite opulenta in aceasta campanie" si "sa se concentreze asupra contactului direct cu oamenii".

"Fiind vot uninominal, electoratul trebuie sa ii cunoasca pe cei care candideaza. Sigur ca sunt importante si afisele de campanie, dar trebuie sa se evite opulenta in aceasta campanie. Trebuie mers la alegatori si trebuie discutat cu ei. Un alt sfat pentru candidati este acela de a se concentra asupra electoratului fidel al PSD, care stim cu totii care este, chiar daca in uiltima vreme o parte din acesti alegatori au fost dezamagiti", a explicat Iliescu.

Ion Iliescu a mai declarat ca in aceasta perioada va merge in mai multe localitati pentru a sustine o serie de candidati: "O sa am o agenda pentru ca am primit multe solicitari, si din judete si din capitala. Am sa aloc o parte din timp pentru fiecare".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=15443&data=2008-11-03