< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - marti, 6 noiembrie 2007

Italian, impuscat in cap la vanatoare

Un cetatean italian care participa la o partida de vanatoare in localiatea Pecica din judetul Arad a fost impuscat aseara in cap de presedintele Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Arad, Virgil Velin. Acesta sustine ca a confundat victima cu o vulpe. Italianul Sauno G.B., in varsta de 43 de ani, din orasul italian Forli, a murit pe loc.

Velin a declarat, astazi, ca italianul nu a respectat locul in care trebuia sa stea la panda si s-a deplasat circa doua sute de metri. "S-a asezat intins intr-o iarba inalta de aproximativ 40 de centimetri. Eu am auzit zgomote si am tras, nimerindu-l direct in cap. Am crezut ca a fost o vulpe. Am fost socati cu totii de accident, dar nu aveam cum sa stiu ca italianul si-a parasit standul din care trebuia sa vaneze, lucru total interzis", a declarat Velin. El a explicat ca vanatoarea a fost organizata legal, pentru fazani, iepuri si vulpi, si ca la ea au participat doi cetateni italieni si trei romani. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a comunicat astazi ca cei doi italieni au venit in Romania in 1 noiembrie, special pentru vanatoare, si au mai participat la patru partide in zilele precedente, fiind coordonati de presedintele filialei municipale AJVPS Arad.

Politistii spun ca toate dovezile de pana acum arata ca a fost un accident. "Din primele cercetari efectuate de catre echipa operativa, sub coordonarea unui procuror criminalist, s-a stabilit ca accidentul s-a produs pe fondul pozitionarii necorespunzatoare in teren si a nerespectarii indicatiilor date de conducatorul vanatorii, cetateanul italian, de 43 ani, fiind impuscat mortal de catre presedintele AJVPS Arad, cu o arma tip carabina, marca Browning, calibru 30-06", se precizeaza in comunicatul IGPR.

Un agent a fost accidentat in timp ce astepta echipa de criminalisti

Totodata, purtatorul de cuvant al IJP Arad, inspector Camelia Tuduce, a precizat pentru ZIUA-Online: "Am fost informati aseara despre acest incident si din primele cercetari reiesa ca cetateanul irtalian nu a stat in standul rezervat participantilor la vanatoare. Este regretabil deoarece cetatenii italieni vin foarte des la vanatoare in aceasta zona". Ofiterul de presa a mai adaugat pentru ZIUA-Online ca autoritatile romane au informat deja Consulatul Italiei care a instiintat Ambasada despre acest incident. In Arad exista, de altfel, o comunitate numeroasa de italieni. Anchetatorii asteapta acum rezultatele autopsiei efectuata astazi pentru a stabili cu exactitate cauza mortii.

Tot aseara, un agent de la Politia Rutiera care astepta echipa de criminalisti pentru a o indruma in padure la locul unde italianul a fost impuscat a fost accidentat pe sosea de un microbuz al carui sofer era baut. "Este vorba de conducatorul unui microbuz care se deplasa dinspre Pecica spre Arad. Autovehiculul al carui sofer, Dorel R. (51 de ani), nu a franat, a acrosat un Jeep al AJVPS dupa care s-a izbit o Dacia Solenza, loc unde se afla si agentul Politiei din Pecica. Agentul are rani usoare si nu a necesitat spitalizarea", ne-a mai declarat inspectorul Camelia Tuduce. Soferul a fost testat cu etilotestul care a indicat o alcolemie de 0,7 la mie.

Petrisor CANA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1516&data=2007-11-06