< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 25 octombrie 2008

Contestatia fata de candidatura lui Dan Voiculescu ajunge la Curtea Constitutionala

Curtea de Apel Bucuresti a decis duminica sa trimita la Curtea Constitutionala contestatia privind candidatura lui Dan Voiculescu pentru Senat, dupa ce judecatorii au admis o exceptia de neconstitutionalitate privind un articol din ordonanta de modificare a legii pentru alegerile parlamentare.

In cadrul sedintei de judecata de duminica, avocatul Asociatiei Adevar si Dreptate a ridicat exceptia de neconstitutionalitate cu privire la articolul din Ordonanta de Urgenta nr. 97/2008 referitor la termenul in care poate fi contestata o candidatura. Avocatul a aratat ca termenul pentru a contesta o decizie a Biroului Electoral Municipal era, initial, de 72 de ore, iar prin ordonanta contestata s-a redus la 48 de ore. El a mai spus ca aceasta ordonanta incalca articolul din legea fundamentala care spune ca o ordonanta de urgenta nu poate afecta drepturile electorale, transmite NewsIn.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, a declarat la iesirea din sala de judecata ca Dan Voiculescu isi va continua campania electorala. "Voiculescu are o decizie a Biroului Electoral Municipal prin care i s-a acceptat candidatura si o hotarare a tribunalului prin care s-a respins contestatia formulata de Asociatia Adevar si Dreptate. Curtea de Apel Bucuresti nu s-a pronuntat asupra contestatiei, deci nu exista impedimente ca viitorul senator sa-si continue campania", a declarat Sergiu Andon.

In opinia lui Andon, hotararea de duminica a Curtii de Apel Bucuresti este una "aberanta, cu consecinte grave", care ar putea perturba campania electorala. "Ridicarea exceptiei priveste nu numai candidatura lui Voiculescu, ci practic intreaga campanie electorala. Daca ordonanta de urgenta este gasita neconstitutionala, toate reglementarile se prabusec", a mai declarat avocatul Sergiu Andon, care a adaugat ca spera ca magistratii Curtii Constitutionale sa judece cu operativitate exceptia invocata.

Vicepresedintele Asociatiei Adevar si Dreptate, Viorel Ene, a atacat cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti decizia de vineri, 24 octombrie, a Tribunalului Bucuresti, care i-a respins cererea de anulare a candidaturii lui Dan Voiculescu la Senat, considerand tardiva contestatia.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=15007&data=2008-10-25