< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - miercuri, 22 octombrie 2008

Vosganian: Achizitionarea autoturismelor Logan cu dotari de 45.000 de euro nu este prevazuta in bugetul pe 2009

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca achizitia Loganurilor cu dotari de 45.000 de euro nu a fost prevazuta in Bugetul pe 2009. ''Nu cred ca aceste masini fac parte din categoria cheltuielilor administrative insa este o procedura in curs, este o achizitie preconizata dar nefinalizata si procedurile vor arata daca exista suficient temei legal pentru ca ele sa continue'', a adaugat oficialul. Contractul de achizitie a peste 2.000 de autoturisme Dacia Logan la preturi ce depasesc 60.000 de euro a fost suspendat deja de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) la sfarsitul saptamanii trecute, pana cand va fi gata ancheta procurorilor anticoruptie.

Presedintele Traian Basescu a suspendat sedinta CSAT de martea trecuta in care s-au prezentat achizitiile Ministerului Internelor si ale Ministerului Apararii, seful statului argumentand ca exista o serie de aspecte dubioase legate de preturile pe care Politia Romana a acceptat sa le plateasca si ca nu doreste sa gireze asemenea contracte.

Ca urmare a acestui scandal, chestorul Gheorghe Popa a fost demis de la sefia IGPR iar achizitia a fost suspendata. In raportul intocmit de corpul de control al Ministerului de Interne, se arata ca exista o serie de nereguli cu privire la pretul de achizitie al masinilor precum si neindeplinirea cerintelor minime pentru documentatia de atribuire. Materialul de control a fost inaintat DNA.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=14802&data=2008-10-22