< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - miercuri, 22 octombrie 2008

O reea de hackeri care inela oamenii prin licitaii false pe Internet a fost anihilat

Mai muli tineri suspectai c organizau licitaii false pe Internet au fost reinui pentru a fi dui la audieri la sediul DIICOT Valcea, in urma unor razii i percheziii efectuate, miercuri diminea, de poliitii de la crim organizat in mai multe judee, a anunat Inspectoratul General al Poliiei Romane (IGPR).

Tinerii sunt suspectai c ar fi organizat licitaii fictive pe Internet in urma crora au obinut sute de mii de euro. Poliitii au ridicat in urma percheziiilor mai multe calculatoare, dar i laptopuri, toate acestea fiind duse la sediul DIICOT din Ramnicu-Valcea. In judeul Valcea, potrivit IGPR au fost efectuate miercuri diminea 40 de perchiziii care vizeaz fraude informatice.

Potrivit agentului de poliie Loredana Sandu, purttor de cuvant al IPJ Valcea, la aceast or sunt audiate, la DIICOT Valcea, mai multe persoane la domiciliile crora s-au fcut aceste percheziii, urmand ca acestea s fie prezentate Parchetului Valcea, cu propunere reinere pentru 24 de ore. Conform primelor informaii, ar fi vorba de peste 40 de persoane, de la domiciile crora a fost confiscat aparatur specific specific fraudrii pe internet. La aciunea organizat in judeul Valcea, instrumentat de DIICOT Piteti, au participat in jur de 200 de jandarmi i poliiti.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=14763&data=2008-10-22