< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - sambata, 4 octombrie 2008

Noul ministru britanic al Comertului: Economia Angliei este intr-o stare foarte proasta

Economia britanica se afla in prezent intr-o stare foarte proasta, a apreciat, duminica, noul ministru britanic al Comertului, Peter Mandelson, intr-un interviu acordat postului de televiziune Sky News, relateaza AFP, citat de Agerpres. Intrebat ce parere are in legatura cu economia, fostul comisar european pentru comert a raspuns ca, in opinia sa, aceasta ''este intr-adevar intr-o stare foarte proasta'', aratand ca sistemul financiar trebuie considerat drept un pacient care sufera de boala, careia guvernul trebuie sa-i gaseasca un remediu.

Peter Mandelson crede ca solutia trebuie sa cuprinda trei etape: ''stabilizarea starii pacientului'', prin injectarea de lichiditati in sistem pentru restaurarea increderii in lumea bancara, ''tratarea simptomelor'', prin identificarea sursei problemelor, si ''restabilirea sanatatii pacientului, asigurandu-ne ca situatia la care asistam nu se repeta''.

Insa, pentru ultima etapa, ''nimeni nu stie exact cum sa faca'', a subliniat Mandelson.

''Nici una dintre problemele pe care le avem n-ar fi aparut fara ceea ce s-a intamplat pe Wall Street si in sistemul financiar american'', a adaugat el.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=13930&data=2008-10-04