< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - luni, 29 septembrie 2008

Caz unic in lume: o tanara poate deschide ochii trei zile da, trei zile ba

O fata din Melbourne, Australia, sufera de o boala care i-a pus in dilema pe specialisti, acestia nereusind sa identifice un posibil tratament sau motivele aparitiei afectiunii. Boala, despre care medicii cred ca este un caz singular in lume, se manifesta prin imposibilitatea deschiderii ochilor timp de trei zile, dupa care alte trei zile, acestia sunt perfect normali, procesul repetandu-se la nesfarsit. Specialistii sunt contrariati de raritatea fenomenului si indraznesc sa afirme ca acesta ar fi singurul caz de acest gen din lume.

Natalie Adler, in varsta de 21 de ani, are o conditie medicala deocamdata necunoscuta care ii afecteaza controlul asupra ochilor. "Timp de trei zile ochii mei raman inchisi, apoi ii pot iar folosi 3 zile", a explicat aceasta, citata de dailytelegraph.co.uk, preluat de Antena3.

"Ceva se petrece in cea de-a treia noapte. Ma duc la culcare simtindu-ma perfect dar cand ma trezesc a doua zi nu pot sa deschid ochii. Nimeni nu stie de ce", a continuat Natalie. Au trecut multi ani de la debutul bolii si tanara a fost supusa la sute de teste, insa fara nici un rezultat. "Cazul Nataliei este un mister total. Nu avem un diagnostic pentru boala ei", a declarat seful sectiei neuro-oftalmologice a Spitalului Royal Eye and Ear, profesorul Justin O'Day. In timpul zilelor in care tanara nu-si poate deschide ochii, pleoapele sunt total lipite, cu exceptia unei fante la ochiul stang. In celelalte zile ochii functioneaza normal, desi pleoapa ochiului stang mai face mici probleme. Natalie Adler incearca sa programeze cat mai multe lucruri in zilele "normale", zile care sunt notate in calendar inainte cu cateva luni. Anumite lucruri nu pot fi insa programate."Cand am implinit 18 ani, ochii mei erau inchisi, dar la 21 de ani erau deschisi, asa ca am dat o petrecere", s-a amuzat ea.

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=13610&data=2008-09-29