< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - joi, 25 octombrie 2007

ULTIMA ORA

Surprize, surprize: Basescu s-a dus la lansarea candidatilor PSD pentru euroalegeri

Dupa ce a fost criticat ca a participat la lansarea candidatilor PD la europarlametare, carora le-a urat succes "din inima", si dupa ce a refuzat invitatia PSD la evenimentul similar de astazi, presedintele Traian Basescu si-a facut totusi aparitia la eveniment. Marian Vanghelie anunta ca seful statului a fost invitat in cursul diminetii, ca sa dea dovada de echidistanta si sa sustina varianata PSD pentru uninominal, insa presedintele a declinat propunerea pe motiv ca i-a fost trimisa prea tarziu, programul fiindu-i stabilit cu mult timp in urma. Vanghelie spunea ca-i vor pastra oricum un scaun gol in prezidiu "ca sa se refere cei care vor sa se refere la el". Surpriza, insa. Presedintele Basescu si-a facut aparitia la lansarea campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare. S-a asezat in scaunul din stanga tribunei de la care a vorbit Mircea Geoana si a ascultat discursul acestuia. E drept ca nu l-a punctat cu aplauze, mai ales cand a venit vorba de scandarea numelui lui Ion Iliescu, si nici nu s-a ridicat in picioare cand ceilalti din prezidiu au facut-o pentru a-l gratula pe presedintele PSD.

El s-a adresat pesedistilor, spunand ca si-a schimbat tot programul pentru ei si le-a multumit pentru invitatie. Basescu i-a anuntat ca de maine incepe o dubla campanie: pentru europarlamentare si pentru uninominal.

Seful statului si-a incheiat fulminant discursul urandu-le pesedistilor "succes la referendum". Replica salii? "I-li-es-cu, I-li-es-cu!".

M.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1357&data=2007-10-25