< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - miercuri, 24 octombrie 2007

Masuri sociale contra infractiunilor comise de romani in Italia

Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania

Ministrul italian de Interne, Giuliano Amatto, a spus, astazi, la incheierea intrevederii cu omologul sau roman, Cristian David, ca intarirea cooperarii politienesti intre cele doua tari si introducerea unor masuri sociale sunt modalitati sigure de reducere a numarului de infractiuni comise de romani in Italia.

Amatto a precizat ca discutiile cu ministrul roman al Internelor, Cristian David, s-au axat pe colaborarea dintre autoritatile celor doua state, in special in cazul posibilelor expulzari din Italia a unor infractori romani care pericliteaza siguranta comunitatii.

In acest context, Amato a facut referire si la problema romilor, sustinand necesitatea unor programe desfasurate in colaborare de autoritatile locale din cele doua tari care sa "convinga" romii sa nu-si mai paraseasca tarile de origine. Ministrul Giuliano Amatto a precizat, citat de Mediafax, ca autoritatile italiene urmeaza sa reglementeze din punct de vedere legislativ modalitatea de acordare a unui anume statut celor care intentioneaza sa se stabileasca in Italia. Cristian David a precizat ca, in urma cooperarii dintre politistii din cele doua tari, au fost arestati 250 de romani care au comis infractiuni in Italia si au fost anchetati alti 200 de suspecti.

Ministrul roman a facut referire la necesitatea integrarii romanilor in comunitati, concomitent cu idenficarea unor solutii, cel mai probabil de natura sociala, care sa duca la repatrierea voluntara a acestora.

Cristian David a adaugat ca in perioada urmatoare, celor cinci politisti aflati in Italia pentru investigarea infractiunilor savarsite de romani li se vor adauga alti cinci.

T.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1333&data=2007-10-24