< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - miercuri, 24 octombrie 2007

Alexander Pichushkin a ucis 61 de oameni

Criminalul care a ingrozit Rusia, condamnat la inchisoare pe viata

Dupa aproximativ patru ore de deliberari, un juriu din Moscova a decis condamnarea celui mai temut criminal care a ingrozit Rusia in ultimul deceniu, Alexander Pichushkin fiind gasit vinovat pentru inca trei capete de acuzare de tentativa de omor. Pichushkin, supranumit si "maniacul din Bitsevsky", este acuzat ca ar fi omorat 49 de persoane, intr-un parc din capitala rusa, in decurs de 14 ani. Sentinta este asteptata spre sfarsitul saptamanii viitoare.

Alexander Pichushkin, in varsta de 33 de ani, nu a negat niciodata acuzatiile si a recunoscut ca a ucis 61 de oameni, insa anchetatorii nu au probe decat pentru cele 49 de cazuri. Majoritatea rusilor vor sa-l vada executat, dar Rusia a abolit pedeapsa cu moartea, astfel incat infamul criminal o sa-si petreaca restul vietii in inchisoare.

"Maniacul din Bitsevsky" si-a inceput "activitatea criminala" in Moscova anului 1992, fiind arestat in iunie 2006. Potrivit anchetatorilor, majoritatea victimelor erau barbati in varsta pe care Pichushkin ii ademenea in Parcul Bitsevsky, unde ii invita sa bea vodca cu el. Ulterior, el le strivea craniile acestora cu un ciocan sau cu o sticla. Criminalul a recunoscut in fata anchetatorilor ca si-a omorit victimele pentu ca voia sa umple patratele unei table de sah imaginare. El mai avea de completat doar doua "patrate libere" cand a fost prins de politie, pe 16 iunie 2006. Informatiile furnizate anchetatorilor de catre ruda unei victime au dus la capturarea lui, altfel crimele lui Pichushkin nu s-ar fi oprit. Pana la aparitita cazului Pichushkin, cel mai cunoscut criminal in serie din istoria recenta a Rusiei a fost Andrei Chikatilo. Acesta a ucis 53 femei si copii din orasul Rostov. Chikatilo a fost condamnat si executat in 1994.

Oana ROTARU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1326&data=2007-10-24