< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 24 octombrie 2007

Cristian David: Euroalegerile si referendumul se vor desfasura separat

Alegerile europarlamentare si referendumul pentru votul uninominal se vor desfasura independent, procedurile pentru cele doua evenimente fiind diferite, a anuntat astazi ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David. "Cele doua procedee se vor derula separat, chiar daca data va fi aceeasi. In consecinta, din punct de vedere logistic si financiar nu se va face nici o economie", a precizat demnitarul, aflat in vizita oficiala in Italia. Mai mult, ministrul a afirmat ca cele doua procese electorale sunt organizate dupa legi diferite, iar programarea lor simultana nu ar face decat "sa dubleze procesul de pregatire si organizare".

In acest context, mininstrul Cristian David a amintit ca, in cazul alegerilor europarlamentare, in Bucuresti sunt sase circumscriptii de sector si una la nivel municipal, in timp ce pentru referendum exista o singura circumscriptie la nivel municipal. "Acesta este un exemplu pentru faptul ca va exista un efort de organizare suplimentar, generat de suprapunerea celor doua procese electorale", a adaugat ministrul, care a tinut sa sublinieze ca a facut aceste aprecieri din punctul de vedere strict organizatoric, si nu politic. Seful portofoliului Internelor a adaugat ca locatiile pentru desfasurarea votului vor fi alese in urmatoare zece zile.

Pentru referendum vor fi cheltuiti 430 miliarde lei vechi (13,5 milioane de euro), in timp ce pentru alegerile europarlamentare au fost alocati 880 de miliarde de lei vechi (27,5 milioane de euro).

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1321&data=2007-10-24