< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 16 septembrie 2008

Emil Boc: PD-L ar putea hotari ca Theodor Stolojan sa candideze la alegerile parlamentare

Dupa ce la finalul saptamanii trecute democrat-liberalii l-au anuntat cu mare fast pe Theodor Stolojan drept candidatul PD-L pentru functia de premier, marti Emil Boc da semne de incertitudine in ceea ce il priveste pe Stolojan.

Liderul PD-L Emil Boc a declarat ca o eventuala participare a lui Theodor Stolojan la alegerile parlamentare va fi decisa in interiorul partidului, pana la anuntarea candidaturilor democrat-liberalilor, a caror finalizare are ca termen 7 octombrie.

Anuntul lui Boc vine dupa ce, in urma cu doua saptamani, Theodor Stolojan a declarat ca nu va participa la alegerile parlamentare, deoarece el vizeaza doar functia de premier, neinteresandu-l un post de parlamentar.

Declaratia presedintelui PD-L Emil Boc, adanceste speculatiile potrivit carora candidatura lui Theodor Stolojan, la functia de premier este doar una de fatada, asta in cazul in care premierul propus de PD-L nu s-a razgandit brusc, si acum il intereseaza un loc de parlamentar.

Liderul PD-L Emil Boc a anuntat marti, la finalul sedintei conducerii partidului, ca, in jurul datei de 22-23 septembrie, democrat-liberalii vor avea listele de candidati pentru alegerile parlamentare "intr-o forma cat mai aproape de cea finala", astfel incat dosarele complete sa fi trimise conducerii centrale pe 7 octombrie.

Emil Boc a respins, totodata, ideea ca PD-L ar amana nominalizarile pana la pronutarea instantei asupra contestatiei PRM privind hotararea de Guvern de delimitare a colegiilor uninominale. "Nici poveste. Drumul spre uninominal este ireversibil. Nici nu ne gandim la alta alternativa. Toate analizele, toate strategiile, toate proiectele politice sunt pe votul uninominal. N-avem nicio strategie decat cea pe votul uninominal", a spus Emil Boc.

PRM a depus marti la Curtea de Apel cererea de anulare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, liderul peremist Lucian Bolcas. El a precizat ca duminica a expirat termenul la care guvernul trebuia sa prezinte un raspuns la plangerea prealabila a PRM.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12841&data=2008-09-16