< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 16 septembrie 2008

Predoiu i-a trimis lui Bsescu propunerea ca Monica erbnescu s fie eful DNA

Ministrul Justiiei i-a inaintat, luni, preedintelui propunerea de numire a Monici erbnescu in funcia de procuror-ef al Direciei Naionale Anticorupie, dei aceasta a primit aviz negativ de la CSM, iar Traian Bsescu susine pstrarea actualei conduceri a DNA.

"In conformitate cu prevederile art. 54 alin.1 din Legea nr.303/2004 privind statutul judectorilor i procurorilor, cu modificrile i completrile ulterioare, Ministrul Justiiei a inaintat Preedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei erbnescu Monica in funcia de procuror ef al Direciei Naionale Anticorupie din cadrul Parchetului de pe lang Inalta Curte de Casaie i Justiie", se arat in comunicatul de pres postat pe site-ul Ministerului Justiiei.

Propunerea este insoit de avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, emis in urma interviului susinut in faa Seciei de Procurori, care s-a pronunat negativ cu 4 voturi impotriv i 3 in favoare, precum i de documentaia de susinere aferent, se precizeaz in comunicat.

Preedintele Traian Bsescu a declarat,pe 5 septembrie,c ateapt un rspuns din partea ministrului justiiei in ceea ceprivete propunerea pentru efia DNA, sugerand c acesta ar trebui s vin cu o alt nominalizare in locul Monici erbnescu, dac are ca prioritate servirea interesului naional. "A atepta eu un rspuns de la el dac are ca prioritate servirea interesului naional sau alte interese" a replicat eful statului, intrebat de ziariti ce rspunde ministrului Justiiei in legtur cu nominalizarea Monici erbnescu pentru efia DNA.

ZIUA ONLINE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12831&data=2008-09-16