< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 16 septembrie 2008

Tariceanu spune ca a intins o mana de ajutor PNTCD, insa litigiul intern pune PNL in dificultate

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a precizat marti ca neintelegerile din cadrul PNTCD ii pun pe liberali intr-o situatie "delicata", iar acordul cu taranistii va fi in continuare analizat, pentru a se lua o decizie in zilele urmatoare.

"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta. Vedem ca PNTCD este macinat de lupte interne, de framantari interne, fiind amenintat de o sciziune. Noi am intins o mana de ajutor PNTCD. Ne-am fi bucurat ca aceasta mana de ajutor sa ajute PNTCD sa revina pe prima scena politica a tarii, sa fie reprezentat in Parlament. Din pacate, neintelegerile interne ne pun intr-o situatie delicata. Va trebuie sa analizam in continuare si sa luam o decizie zilele urmatoare", a sustinut Tariceanu, transmite NewsIn.

PNTCD va participa pe liste proprii la alegerile parlamentare in cazul in care PNL nu va finaliza pana sambata semnarea protocolului de participare impreuna la alegeri pe listele PNL, a declarat luni presedintele PNTCD Marian Milut.

"Suntem intr-o situatie extrem de neplacuta si delicata in sensul ca, urmare a acestei diversiuni organizate de grupul condus de domnul Sarbu, PNL are o amanare, o ezitare in semnarea finala a protocolului de participare impreuna la alegeri", a declarat Marian Milut.

Potrivit presedintelui taranist, documentul este semnat de forurile de conducere ale celor doua partide, de catre secretarul-general al PNL Dan Motreanu si de catre prim-vipresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, dar se asteapta in continuare semnatura presedintelului liberal, Calin Popescu Tariceanu. Milut l-a asigurat pe Tariceanu ca grupul condus de Radu Sarbu nu are niciun un suport juridic si politic.

Termenul dat de Milut pentru ca Tariceanu sa semneze protocolul este sambata, 20 septembrie, in caz contrar taranistii urmand a participa singuri la alegeri.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12821&data=2008-09-16