< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 16 septembrie 2008

UPDATE ORA 18.00 - PNL: Emil Boc recunoaste ca PD-L a "cumparat" sefia Consiliului Judetean Ilfov

Liberalii sustin ca Emil Boc recunoaste in sfarsit ca PD-L a cumparat voturile din judetul Ilfov pentru a obtine sefia Consiliului Judetean, in replica la afirmatiile presedintelui PD-L potrivit carora Tariceanu fuge la Ilfov pentru ca acolo alegerile se castiga mai usor.

"Cand vorbeste de cumparat voturi in judetul Ilfov, Emil Boc se bazeaza pe experienta sa si a partidului sau, experienta capatata la alegerile pentru sefia Consiliului Judetean, castigate cu greu de PD-L", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al PNL.

Liberalii mai amintesc ca, in iunie 2008, PD-L a facut "scandal si presiuni uriase pentru reluarea alegerilor la sefia Consiliului Judetean in judetul Ilfov, unde asa cum a recunoscut Emil Boc, voturile s-au cumparat usor". Ei mai spun ca prin afirmatiile sale liderul PD-L a confirmat ceea ce presa a semnalat inca de la alegerile locale, si anume ca "PD-L a fortat reluarea alegerilor pana cand a reusit sa cumpere suficiente voturi" pentru a castiga sefia CJ Ilfov.

PNL mai sustine ca, in Bucuresti, unde voturile nu s-au putut obtine pe bani, partidul lui Emil Boc a pierdut in mod categoric Primaria Generala.

Liderul PD-L, Emil Boc, l-a acuzat marti pe presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu ca a inventat o "cacealma politica" pentru a fugi sa candideze in judetul Ilfov, vazand ca aici "se cumpara mai usor voturi decat in alte parti ale tarii sau cel putin in Primaverii".

Boc a declarat marti ca partidul pe care il conduce nu are strategii "precum Calin Popescu Tariceanu de a fugi din Bucuresti in Ilfov, vazand la alegerile locale case cumpara mai usor voturi decat in alte parti ale tarii sau cel putin in Primaverii".

"Atunci a inventat o cacealma politica, a facut un subterfugiu de imagine prin declaratia primarului care il invita pe domnul Tariceanu sa candideze in Ilfov", a spus Boc, transmite NewsIn.

Premierul Tariceanu a sugerat luni ca ar putea renunta la candidatura sa intr-un colegiu din Bucuresti in favoarea unuia din judetul Ilfov, el primind o propunere in acest sens din partea vicepresedintelui liberal Marian Petrache, lider al organizatiei locale a PNL.

Marti, la finalul sedintei consucerii PNL, Tariceanu a sustinut ca, personal, nu a luat o decizie cu privire la candidatura sa in judetul Ilfov. "Cand ma decid va spun", a comentat laconic presedintele PNL, intrebat daca va accepta oferta organizatiei Ilfov.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12818&data=2008-09-16