< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MASS-MEDIA - marti, 16 septembrie 2008

Postul Antena2, amendat de CNA pentru lezarea dreptului la imagine al Mihaelei Rdulescu

Membrii Consiliului Naional al Audiovizualului au hotrat in edina de mari, 16 septembrie, amendarea postului Antena 2 cu 2500 de lei pentru c in emisiunea "coala vieii", din data de 9 septembrie, a inclcat dreptul la propia imagine in cazul Mihaelei Rdulescu, informeaz CNA.

Intrunii in edina public din data de 16 septembrie, membrii Consiliului Naional al Audiovizualului au decis s amendeze cu2.500 lei postului Antena 2, care, in emisiunea "coala vieii" din data de 9 septembrie, a inclcat prevederile art. 39, alin. (2) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 referitoare la protecia minorilor i prevederile art. 42, alin. (1) din Codul de reglementare a coninutului audiovizual privind dreptul la propria imagine.

In emisiunea "coala vieii", difuzat pe Antena 2 indata de 9 septembrie, au fostprezentate imagini din campania antifumat a crei imagine este Mihaela Rdulescu. Sloganul campaniei, "Fumatul este chiar singura ta plcere?", care insoeaimagineavedetei de televiziune, a fost ins trucat i transformat intr-un mesajvulgar, iarastfel a fost preluat ide ctre productorul i moderatorii emisiunii. Dup difuzarea mesajului,Mihaela Rdulescu a intervenit in direct in emisiune i a explicat c este vorba despre o eroare, acuzandu-i pe realizatorii programului de lips de profesionalism.

Membrii CNA au analizat emisiunea "coala vieii" i au constatatc postul ainclcat prevederile art. 39, alin. (2) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 referitoare la protecia minorilor. De asemenea, Consiliul Naional al Audiovizualului a hotrat c prin difuzarea acelor mesaje, postul Antena 2 a inclcat i prevederile art. 42, alin. (1) din Codul de reglementare a coninutului audiovizual privind dreptul la propria imagine i a decis amendarea postului cu 2500 de lei.

ZIUA ONLINE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12813&data=2008-09-16