< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 16 septembrie 2008

PRM a depus cererea de anulare in instanta a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale

PRM a depus marti la Curtea de Apel cererea de anulare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Duminica a expirat termenul la care guvernul trebuia sa prezinte un raspuns la plangerea prealabila a PRM.

Partidul Romania Mare a solicitat, pe 4 septembrie, instantei suspendarea procesului electoral, pana in momentul in care se va lua o decizie privind legalitatea hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, a declarat deputatul Lucian Bolcas, transmite NewsIn.

Liderul PRM a precizat ca a fost depusa o cerere in acest sens la Curtea de Apel, solicitare motivata de faptul ca executivul a inceput demersurile pentru organizarea alegerilor, inainte de o decizie a instantei privind legalitatea hotararii de guvern privind colegiile uninominale.

"PRM solicita prin demersul sau la Curtea de Apel suspendarea procesului electoral nelegal", a afirmat Lucian Bolcas.

PRM solicita Curtii de Apel suspendarea oricaror forme de executare a hotararii de Guvern pentru aprobarea primei delimitari a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului. Partidul condus de Corneliu Vadim Tudor isi motiveaza demersul prin nerespectarea principiului conform caruia delimitarea colegiilor se face in conformitate cu hotararile comisiei parlamentare speciale. PRM afirma ca Executivul nu a raspuns plangerii prealabil adresate si "in mod evident, prin intarzierea raspunsului doreste sa impiedice aplicarea legii privind alegerile".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12790&data=2008-09-16