< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 8 septembrie 2008

Iliescu, invitat de conducerea Chinei sa viziteze acesta tara, pentru a marca 50 de ani de la prima sa vizita

Ion Iliescu a revenit cu o bomba dupa o absenta indelungata de pe blogul personal. Vrand sa ii fie iertata absenta de catre impatimitii vizitatori ai blogului sau, fostul presedinte al Romaniei i-a anuntat ca de curand, a primit o invitatie oficiala din partea conducerii Republice Populare Chineze sa viziteze acesta tara, pentru a sarbatorii 50 de ani de la prima sa vizita.

Dorind sa condimenteze acesta informatie, presedintele de onoare al PSD, face cunoscut cititorilor de pe blogul sau cum a ajuns el pentru prima data in China.

"In septembrie 1958, a avut loc la Beijing un Congres Mondial Studentesc, organizat de Uniunea Internationala a Studentilor. Au participat delegatii ale Organizatiilor Nationale Studentesti de pe toate continentele. Eu am participat in calitate de Presedinte al UASR (Uniunea Asociatiilor Studentesti din Romania , creata cu un an inainte), insotit de o delegatie. Congresul a durat circa10 zile. Conducatorii delegatiilor nationale au fost primiti de conducerea Chinei, in frunte cu presedintele Mao Tze Dun".

Dupa acesta vizita Ion Iliescu a a mai vizitat China de patru ori. Odata inca pe vremea lui Ceausescu in 1971, iar de alte trei ori dupa 1990.

Programul vizitei este deosebit de incarcat dar foarte apreciat de catre actualul senator Ion Iliescu, acesta se va intalni cu "mai multe personalitati din conducerea Chinei, inclusiv cu fostul premier Li Peng (care mi-a fost coleg de facultate, in aceeasi grupa de studii, amandoi fiind ingineri hidroenergeticieni) vom vizita printre altele principalele constructii sportive unde s-au desfasurat competitii olimpice". Apoi va urma punctul maxim de interes pentru inginerul hidroenergetician Ion Iliescu vizitarea hidrocentralei "celor trei defilee" "de pe fluviul Yangtze - cea mai mare hidrocentrala din lume, cu o putere instalata de 18.000 MW, terminata in ultimii ani".

In perioada 7 - 15 septembrie 2008, Ion Iliescu, se va stradui sa relateze cititorilor sai "inclusiv cu imagini, momentele esentiale ale vizitei" in China.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12415&data=2008-09-08