< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - luni, 8 septembrie 2008

Mafia imobiliara din apropierea Bucurestilor face victime

Mafia terenurilor din apropierea Capitalei este in continuare extrem de activa. Practic, pe baza unor procuri false, nenumarati oameni au pierdut agoniseala de-o viata. Casa sau terenurile le-au fost vandute fara ca ei sa stie ceva. In aceasta retea de falsificatori sunt implicati de cele mai multe ori si lucratori de la birourile de evidenta a populatiei.

Ion Stefan din comuna ilfoveana Balotesti a lucrat toata viata porumbul de pe hectarul pe care il are langa sat, relateaza Realitatea TV. In urma cu o luna s-a hotarat sa il vanda. Asa a inceput cosmarul. A cunoscut un intermediar, dintr-o comuna apropiata, care i-a promis ca-i va gasi un client care sa plateasca bine. Profitand de nepriceperea barbatului, intermediarul a reusit sa obtina de la el copii dupa toate documentele necesare vanzarii terenului. Ion Stefan n-a banuit nimic pana in ziua in care a aflat ca la primarie a aparut o procura prin care acesta isi imputernicea vecinul sa-i vanda terenul. Documentul era fals.

"Am zis cand am citit-o ca este un fals si ca sunt niste oameni care incalca legea, sunt oameni certati cu legea, asa mi-am zis si ca Dumnezeu imi va face dreptate" a declarat Ion Stefan.

In timp ce Ion Stefan isi punea toata increderea in Dumnezeu, mafia imobiliara facea afaceri, nestingherita, cu averea acestuia. Pentru pamantul sau se gasise deja un cumparator.

Un cipriot care nici el nu banuia ca este victima unei inselaciuni, dupa ce a platit deja un avans de aproape 100.000 de euro, urma sa mai dea alte 200.000 de euro la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Atunci au intrat pe fir si ofiterii de la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov.

"Am reusit prinderea in flagrant a celor doi barbati care, folosind o carte de identitate provizorie falsificata, urmau sa efectueze la un birou notarial, perfectarea actului de vanzare a terenului catre un cetatean cipriot" a declarat comisar IPJ Ilfov, Elena Bucur.

Falsul imputernicit si proprietarul fictiv au fost arestati de politisti chiar in banca, unde voiau sa ridice banii obtinuti din tranzactie. Cel care a pretins tot timpul ca este Ion Stefan, proprietarul terenului, era de fapt un batran din Buftea care avea asupra lui si cartea de identitate falsa. Surse din cadrul anchetei spun ca cel mai probabil si lucratori de la birourile de evidenta a populatiei din tara sunt implicati in falsificarea documentelor care servesc la acest tip de tranzactii.

De regula, victimele sunt oameni in varsta, care pot fi mult mai usor de inselat. In luna mai, 12 persoane, dintre care doi functionari de la Primaria Sectorului 5, au fost arestate dupa ce au inselat mai multi pensionari din Capitala. Membrii retelei ii escrocau pe batrani, iar daca acestia incercau sa riposteze, ii amenintau si chiar ii sechestrau pana cand reuseau sa incheie afacerile.

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12414&data=2008-09-08