< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 5 septembrie 2008

Zavtra: "Putin si Medvedev, supusi la atacuri parapsihologice"

Liderii rusi sunt supusi unui atac parapsihologic fara precedent, insa au reusit pana acum sa faca fata acestei influente oculte, a declarat vineri redactorul sef al ziarului (ultranationalist) "Zavtra", Aleksandr Prohanov, membru in conducerea Uniunii Scriitorilor din Rusia, citat de Agerpres.

In opinia sa, atat premierul Vladimir Putin, cat si presedintele Dmitri Medvedev - tandemul aflat la putere in Rusia - se afla sub o presiune uriasa, exercitata intre altele si de specialisti in parapsihologie din trupele de rezerva ale armatei ruse.

"Sunt convins ca ambii (Putin si Medvedev) sunt supusi unei puternice influente parapsihologice, cu scopul de a le slabi vointa, de a le tulbura constiinta si de a-i determina sa actioneze conform modelului occidental", a afirmat Prohanov, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Ekaterinburg (Ural).

Medvedev, "tatucul popoarelor"

Cu toate acestea, Rusia a reusit sa-si apere interesul in conflictul georgiano-osetin, a afirmat redactorul sef al ziarului "Zavtra", opinand ca "adevarata inaugurare a lui Dmitri Medvedev in functia de presedinte s-a produs dupa ofensiva Georgiei impotriva capitalei sud-osetine Thinvali", cand a dat ordin tancurilor ruse sa intre pe teritoriul Georgiei.

In pofida faptului ca Georgia reprezinta un exemplu elocvent al iesirii la suprafata a conflictelor din interiorul Kremlinului, Moscova - in opinia sa - a reusit sa "schimbe" proiectul SUA de transformare a Georgiei "intr-un cap de pod impotriva Iranului, pe unde sa fie tranzitate hidrocarburile caspice si asiatice".

In ceea ce il priveste pe liberalul Dmitri Medvedev, Prohanov considera ca "schimbarea la fata" a acestuia este in curs. "Intre zidurile Kremlinului, orice liberal superficial se poate transforma intr-un aparator ferm al statalitatii, iar orice manager politic intr-un "tatuc al popoarelor", considera el, explicand ca "insasi atmosfera de la Kremlin constituie un factor psihologic puternic, care influenteaza profilul sefului statului rus, indiferent de viziunea sa politica si de viata".

M.N.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12291&data=2008-09-05