< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - vineri, 5 septembrie 2008

Scrisul de mana - indiciu pentru depistarea bolilor de inima

Scrisul de mana poate fi un indiciu important pentru a depista daca o persoana sufera sau nu de afectiuni cardiace. Potrivit unui studiu publicat de "Telegraph", persoanele cu probleme de inima fac de doua ori mai multe pauze din scris, in comparatie cu persoanele sanatoase.

Grafologul britanic Christina Strang a comparat scrisul a 61 de persoane internate la Spitalul Poole, cunoscuti ca avand boli cardiace, cu scrisul unor persoane sanatoase. expertul a descoperit ca scrisul persoanelor cu probleme are ceva in comun. Mai exact, cardiacii pauze, involuntare, in timpul scrisului si lasa anumite urme, abia perceptibile, cu varful instrumentului de scris. Expertul afirma ca intentioneaza sa aduca date noi, pe care sa le anexeze cercetarii de pana acum, pentru a afla daca scrisul de mana ar putea fi utilizat ca un instrument in diagnosticarea unor alte afectiuni ca artrita sau diabetul. "Le-am cerut persoanelor supuse cercetarii sa scrie pana la 100 de cuvinte despre o vacanta, sau ceva asemanator, dar am analizat doar ultimele 30 de cuvinte, pentru ca atunci cand se apropie de final, cel care scrie se relaxeaza si scrisul e natural", a explicat grafologul.

"Ar putea fi anumite legaturi intre semnele care dezvaluie pauzele de scris si alte afectiuni ale pacientilor, ca artrita sau diabetul", a mai spus grafologul Strang, adaugand ca punctele de pauza ar putea fi explicate printr-o serie de modificari ale ritmului cardiac. "Grupul pe care l-am testat era impartit in persoane cardiace, si persoane sanatoase. Sper ca voi reusi sa fac un nou grup, format din persoane care sufera de alte afectiuni decat cele cardiace", a incheiat Strang, citata de publicatia britanica "Telegraph".

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=12289&data=2008-09-05