< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 11 octombrie 2007

Diva isi consolideaza pozitia de cea mai bine platita cantareata din lume

Madonna paraseste Warner Music pentru contract-record de 120 de milioane de dolari

Madonna va renunta la contractul cu compania de inregistrari Warner Music, cu care diva americana are o colaborare de foarte multi ani, pentru Live Nation, un organizator de evenimente care i-a oferit un angajament pe 10 ani, pentru care este dispus sa ii ofere o suma-record de peste 120 de milioane de dolari, scrie "Wall-Street Journall", citand surse martore la negocieri. Daca intelegerea este finalizata, Madonna isi va intari pozitia de cea mai bine platita cantareata din lume, pe care o detine din 2005, cu o avere estimata la peste 325 de milioane de dolari.

Artista in varsta de 49 de ani, care si-a sarbatorit, de curand un sfert de secol de cariera muzicala, "este pe punctul de a renunta la Warner Bros. Records pentru un contract fara precedent de 120 de milioane de dolari cu compania Live Nation", conform presei americane, care citeaza surse martore la negocieri. Contractul prevede ca Live Nation sa obtina drepturile asupra a trei noi albume ale cantaretei, sa-i organizeze turneele si sa vanda produse care promoveaza imaginea Madonnei, potrivit publicatiei americane amintite.

In cazul in care intelegerea va fi parafata, Madonna isi va intari pozitia de cea mai bine platita cantareata din lume, pe care o detine din 2005. Potrivit conditiilor din contractul actual cu Warner Music Group, cantareata mai are de realizat doua albume - un proiect nou, care va fi lansat la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului 2008 si un proiect "greatest hits".

De la lansarea sa, in 1982, Madonna a devenit una dintre cele mai mari staruri ale muzicii pop, cu peste 200 de milioane de albume vandute. Turneul sau din 2006, "Confessions", a stabilit recordul de incasari. Ultimele trei turnee ale Madonnei au avut incasari totale de 400 de milioane de dolari. Recent, publicatia americana "Forbes" a evaluat averea artistei la 325 de milioane de dolari.

Madonna, artist complex

Faimoasa nu numai pentru muzica ei, cat prin controversele carora le-a dat nastere, Madonna s-a vrut a fi, de-a lungul anilor, o artista in toate acceptiunile termenului. A cochetat cu actoria, insa a reusit sa obtina doar trei trofee "Zmeura de aur" pentru prestatia din "Casino": "Cea mai slaba actrita", "Cea mai slaba actrita intr-un rol secundar" si "Cel mai slab cuplu", impreuna cu Adriano Giannini. Madonna s-a hotarat sa-si incerce norocul in spatele camerei de luat vederi, profitand de faptul ca este casatorita cu un regizor, britanicul Guy Ritchie. Debutul regizoral al Madonnei l-a reprezentat pelicula "Filth and Wisdom", o comedie cu un buget redus.

Mai mult, Madonna a publicat, in decurs de 18 luni, nu mai putin de cinci carti pentru copii. "Ideile tuturor cartilor mele vin din viata si experienta mea. De foarte multe ori, mi s-a intamplat sa-mi dau seama ca am tot ceea ce imi doresc, dar nu ma simt implinita", a afirmat artista.

Cristina STEFAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1192&data=2007-10-11