< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 13 august 2008

Guvernul a infiintat postul pe care Daniel Morar l-a refuzat

Executivul a aprobat infiintarea unui post de ministru - consilier, inalt reprezentant al Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana, care va asigura dialogul cu Executivul european in privinta indeplinirii angajamentelor asumate de Romania, a anuntat miercuri premierul Tariceanu.

"Acest dialog este necesar pentru ca reforma sistemului judiciar, ca si lupta impotriva coruptiei, sa-si poata atinge obiectivele", a precizat Tariceanu.

Premierul a spus ca "trebuie facut un efort" astfel incat, peste un an, mecanismul de cooperare si de verificare sa fie inlaturat. "in opinia mea, progresele pe care le-a facut Romania, mentionate in raportul Comisiei Europene, trebuie insotite de o concluzie, care nu poate fi decat incetarea monitorizarii", a adaugat Tariceanu.

Seful Executivului a spus ca numirea inaltului reprezentant al Ministerului Justitiei (MJ) pentru relatia cu Comisia Europeana este atributia ministrului Catalin Predoiu.

Premierul s-a aratat totodata surprins ca Daniel Morar a refuzat aceasta functie. "Domnul Morar, in opinia mea, in mod surprinzator, a dat un raspuns in doua ore, ceea ce mi se pare nefiresc, dar este problema dansului", a spus Tariceanu.

Potrivit comunicatului remis de Guvern la finalul sedintei, "conform modificarilor aduse in acest sens HG 167/2003 privind structura si incadrarea cu personal a Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, ceilalti trei reprezentanti ai MJ vor continua sa isi exercite atributiile stabilite in competenta lor si vor colabora cu reprezentantul special cu privire la realizarea atributiilor acestuia in relatia cu CE".

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat luni ca propune numirea consilierului sau, Monica serbanescu, la sefia DNA, iar lui Daniel Morar - postul de adjunct la DNA sau inalt reprezentant al ministerului in cadrul misiunii Romaniei la Bruxelles. Daniel Morar a anuntat insa printr-un comunicat remis de DNA, in aceeasi zi, ca refuza oferta ministrului Justitiei.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=11098&data=2008-08-13