< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - sambata, 2 august 2008

Sorin Oprescu: 23 responsabili din Primaria Capitalei au intrat in vizorul DNA

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, la Comorova, judetul Constanta, ca, inainte de a incepe intocmirea raportului prezentat la o luna de la preluarea mandatului sau privind o serie de nereguli din institutie, "exista ceva si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA)".

"Am intrebat oficial, si DNA mi-a facut o lista de m-am speriat", a precizat Oprescu, aratand ca in timp ce DNA isi rezolva propriile probleme, el este interesat de aspectele disciplinare din Primaria Municipiului Bucuresti si de seriozitatea oamenilor care se afla, pana la proba contrarie, sub prezumtia de nevinovatie.

"Dar erau destul de multi care intrasera in vizorul procurorului sef Daniel Morar", a continuat primarul Capitalei, citat de Agerpres. Intrebat care este numarul acestor persoane, el a precizat ca este vorba de 23 de directori si responsabili in mod direct de lucrarile din Bucuresti. "Cifra nu este aproximativa", a adaugat el.

Primarul Bucurestiului a mai afirmat ca a primit o serie de telefoane in urma cu cateva saptamani privitor la numirile din Primaria Capitalei, ceea ce l-a determinat ca in ultimele doua saptamani sa isi lase telefonul acasa.

"Toata lumea imi dadea telefon sa spuna pe cine sa dau afara si pe cine sa numesc in locul lor, ceea ce m-a enervat. Daca lucrurile se petrec asa, este grav. Am vrut si eu sa ma conving de onestitatea lor, si nu de povesti cu Scufita Rosie", a spus Sorin Oprescu.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=10359&data=2008-08-02