< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MEDIU - miercuri, 30 iulie 2008

Site cu cele mai curate si poluate plaje din Europa

Agentia Europeana de Mediu (EEA) a lansat, miercuri, site-ul "Water Watch - Eye on the Earth" care le va permite turistilor sa verifice cat de poluate sunt plajele pe care vor sa le viziteze, informeaza Euractiv, citat de GreenReport. Site-ul aduce informatii la zi privind calitatea apelor din mii de plaje europene. Lumina rosie se aprinde daca apele sunt poluate, verde pentru cele curate si galben pentru zonele insuficient monitorizate. Totodata, utilizatorii pot posta comentarii in legatura cu calitatea apelor din statiunile pe care le-au vizitat.

"Water Watch" este primul pas dintr-un proiect de cinci ani care va facilita accesul publicului larg la informatii despre sol, aer si calitatea ozonului. EEA spera ca aceste noi instrumente ii vor grabi pe cetateni sa isi schimbe comportamentul si sa ceara schimbari.

Informatiile nu sunt insa foarte sigure deoarece provin din datele furnizate de autoritatile nationale, iar Comisia Europeana a aratat, intr-un raport din 2007, ca unele zone au fost excluse de pe lista europeana de monitorizare pentru a acoperi probleme de poluare.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=10168&data=2008-07-30