Ziua Logo
  08:35, marti, 23 octombrie 2018
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Un informator sub acoperire al FBI acuză că a fost expus mafiei romanești
 23 ianuarie, 13:28 
Un bărbat care susține că a lucrat sub acoperire in Orange County ca parte in eforturile antiterorism acuză FBI că l-a abandonat, in condițiile in care mai multe grupuri, inclusiv mafia romanească, urmăreau să il ucidă, relatează LA Times, potrivit NewsIn.
Craig Monteilh, care spune că a lucrat ca informator sub acoperire al FBI, in general in cazuri antiterorism, a intentat o acțiune in justiție vineri, acuzand FBI că i-a incălcat drepturile civile și i-a pus in pericol viața.
Craig, 47 de ani, spune că a lucrat ca informator FBI din 2004 pană in 2008, furnizand informații și asistență in anchete legate de narcotice, jafuri la bănci și omucideri, după care i s-a cerut să acționeze ca agent sub acoperite ca parte a eforturilor antiterorism in Orange County, potrivit plangerii in justiție. El declară că FBI practic l-a abandonat după ce un șef a compromis o operațiune ce ar fi dus la descoperirea "unor materiale pentru fabricarea de bombe" intr-o moschee După aceea, șefii săi din FBI nu și-au respectat promisiunea de a implenenta o "strategie de ieșire" ce urma să includă plăți și să-l ajute in a-și incepe o nouă viață sub o altă identitate.
Monteilh acuză FBI și că și-a incălcat promisiunea de a-i șterge o condamnare pentru furt agravat despre care el spune că a fost rezultatul activității sale ca informator intr-un caz din 2006 legat de distribuirea de steroizi.
"Acuzațiile par a fi tentative disperate de a se obține un profit personal pe seama forțelor de securitate și a comunității musulmanilor americani", a declarat purtătoarea de cuvant a FBI, Laura Eimiller.
Bărbatul susține că in unele cazuri activitatea pe care o desfășura ii punea viața in pericol. La un moment dat, după ce acoperiera i-a fost deconspirată, extremiștii musulmani ar fi ordonat o fatwa impotriva sa, iar mafiile romană și mexicană, ca și un grup al supremației albilor, ar fi urmărit să il ucidă.
Monteilh declară că a avertizat FBI in legătură cu amenințările la adresa sa și a cerut să fie plasat sub protecție in timp ce servea o sentință de 16 luni de inchisoare pentru condamnarea legată de jaful agravat, dar crerea sa a fost ignorată și a fost lăsat printre ceilalți deținuți din penitenciarul Wasco.
El susține că a fost atacat de mai multe ori in inchisoare, iar, după un atac, ar fi rămas cu mobilitate redusă.
Cea mai sensibilă misiunea a sa a inceput in 2006, cand el susține că a fost cooptat pentru a lucra intr-un program numit "Operation Flex", in care și-a asumat identitatea unui convertit la islam și a acționat pentru a identifica extremiști și a strange informații. Sub conducerea agenților FBI, el și-a asumat identitatea de Farouk Al-Aziz și a spus că este nou convertit la islam. El ar fi primit numele de cod "Oracol" și a fost instruit să spioneze comunitatea islamică. Monteilh susține că, in acest scop, a invățat să scrie și să vorbească araba, a aprofundat religia islamică și a inceput să aibă intalniri cu musulmance.
După ce a reușit să se infiltreze in comunitate, Monteilh spune că a fost abordat de extremiști, care au incercat să il radicalizeze El susține că informațiile pe care le-a furnizat au dus la arestarea lui Ahmadullah Sais Niazi in februarie. Acesta a fost interceptat cand amenința că va arunca in aer clădiri abandonate, iar Monteilh spune că el a fost informatorul care a interceptat convorbirea, lucru pe care FBI nu il comentează.
Z.O.  
 Afisari: 7690  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
conan-the-labarian   de marlen lili
Daca acesta se intimpla cu securitatea Romana   de Alex2003
Abracadabra este deja demidat si cu efecte mici - ABRACAFLOTA FACE DISPARITII CU ADEVARAT MARI   de cercetas
UMBLA CU FARMECE SI NU CU CONSTITUTIA - Porcul Basescu va sfarsi prin demitere, absolut sigur 1000%   de cercetas
CHIAR ,NU am inteles de ce se plange barbarel, ca este taiat!   de Parpanghel
A ...LUCRAT ca informator :-)   de Conan___the___Barbarian
HUO VANTU - Care-i vindea lui Davidescu dreptul sa posteze primul   de cercetas
HUO BASESCU   de cercetas
Stirile zilei
 16:43 
Cristian Diaconescu va candida pentru funcția de președinte al PSD  2010-01-23
10 comentarii
 13:54 
39 de filiale PSD il sprijină pe Mircea Geoană  2010-01-23
72 comentarii
 13:31 
Un astronaut american a trimis primul mesaj pe Twitter din spațiu: "Salut Twitterverse!"  2010-01-23
2 comentarii
 11:25 
Oprescu: Pe Iliescu și dacă-l ții in dulap conduce. Pe deasupra  2010-01-23
17 comentarii
 11:12 
Un barbat mascat a amenintat cu un pistol casiera unei case de amanet din Iasi si a fugit cu 300 de lei  2010-01-23
1 comentariu
 10:14 
O aeronavă TAROM a ieșit de pe pistă la Bacău  2010-01-23
 09:56 
The Times: Prostituatele romance se refugiază in vestul UE ca să scape de legile dure din țară  2010-01-23
42 comentarii
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17111 sec.