Ziua Logo
  Nr. 4693 de miercuri, 18 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
DIICOT il contrazice pe Macovei: Nu s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Sorin Rosca Stanescu
-- Procurorii DIICOT au ridicat calculatoare de la ANI, pe care le verifica, pentru a vedea daca cei doi functionari ai Agentiei, Fanel Nicolae Burciu si Carmen Florentina Fluture, au sustras si transferat electronic documente din activitatea ANI, au declarat, miercuri, surse judiciare.
 18 noiembrie, 15:33 
Catalin Macovei (Foto:infolegal.ro)
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) precizeaza, printr-un comunicat, ca documentele sustrase de doi angajati ai Agentiei Nationale de Integritate nu au legatura cu discutiile dintre presedintele ANI, Catalin Macovei, si Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac, in cauza neincepandu-se urmarirea penala fata de Sorin Rosca Stanescu, relateaza NewsIn.
"Verificarile efectuate pana la acest moment nu au confirmat existenta unor conexiuni intre documentele sustrase anterior si evenimentele relatate in mass-media in cursul saptamanii trecute, referitoare la discutiile dintre presedintele A.N.I. si doi jurnalisti. In cauza nu s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Sorin Rosca Stanescu", informeaza un comunicat al DIICOT, remis, miercuri, NewsIn.
Potrivit comunicatul, pe 7 mai 2009, Agentia Nationala de Integritate a sesizat D.I.I.C.O.T. cu privire la faptul ca, in perioada septembrie 2008 -aprilie 2009, in diverse medii au aparut informatii care nu erau de interes public si care se refereau la activitatea Agentiei, ocazie cu care a fost constituit dosarul penal nr. 145/D/P/2009.
Astfel, in urma verificarilor, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus, prin rezolutia din�16 octombrie 2009, inceperea urmaririi penale fata de Nicolae Fanel Burciu si Carmen Florentina Fluture, pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, art. 44 alin. 2,3 din Legea nr. 161/2003 si art. 242 cod penal, acesta din urma referindu-se la sustragerea sau distrugerea de inscrisuri.
Potrivit articolului citat din legea 161, transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Articolul din legea 39 la care face referire DIICOT prevede ca initierea sau constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Comunicatul DIICOT precizeaza ca, in fapt, s-a retinut ca fostul director de cabinet al presedintelui ANI Carnem Fluture si inspectorul de integritate Nicolae Burciu au sustras si transferat electronic date, informatii si documente care exced interesului public, intocmite in cadrul derularii activitatii A.N.I., la care au avut acces prin prisma atributiilor de serviciu in perioada in care au avut calitatea de angajati ai A.N.I.
DIICOT a ridicat calculatoare ale ANI pentru verificari in cazul sustragerii de informatii
Procurorii DIICOT au ridicat calculatoare de la ANI, pe care le verifica, pentru a vedea daca cei doi functionari ai Agentiei, Fanel Nicolae Burciu si Carmen Florentina Fluture, au sustras si transferat electronic documente din activitatea ANI, au declarat, miercuri, surse judiciare.
Aceleasi surse au declarat ca in cuprinsul cererii de extindere a cercetarilor fata de Sorin Rosca Stanescu, reprezentantii ANI nu au indicat faptele pentru care acesta ar trebui cercetat si nici nu au explicat indiciile care i-au dus la concluzia ca acesta ar trebui cercetat penal.
A.N.I: Solicitam extinderea cercetarilor fata de Sorin Rosca Stanescu
Pe 17 noiembrie 2009, A.N.I. a formulat o sesizare in completarea celei initiale, solicitand extinderea� cercetarilor fata de Sorin Rosca Stanescu, pe motiv ca acesta ar detine documente din interiorul ANI, puse la dispozitie de catre Florentina Fluture.
"In cuprinsul sesizarii reprezentantii legali ai institutiei nu au indicat incadrarea juridica a faptelor pentru care solicita sa se efectueze cercetari si nici nu au propus administrarea de noi probatorii", se mai arata in comunicatul ANI.�
"Agentia Nationala de Integritate a formulat un denunt penal la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, trimisa spre competenta solutionare Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.), impotriva fostilor angajati, Burciu Fanel Nicolae, Fluture Carmen Florentina, Campeanu Anisoara si Andreea Ilie. La data de 16 octombrie 2009, D.I.I.C.O.T. a comunicat Agentiei Nationale de Integritate faptul ca a fost declansata urmarirea penala fata de Burciu Fanel Nicolae, Fluture Carmen Florentina, existand indicii privind constituirea unui grup infractional organizat, cercetarile fiind in desfasurare", se arata intr-un comunicat al ANI, remis miercuri NewsIn.
"In urma publicarii de catre presa centrala, incepand cu data de 09 noiembrie 2009, a stenogramele discutiilor purtate de jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, au rezultat indicii cu privire la sustragerea de documente si informatii specifice Agentiei Nationale de Integritate, de catre acelasi personal din cadrul institutiei impotriva caruia ANI a formulat o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sustragere de inscrisuri, prevazuta si pedepsita de art. 243, Cod Penal", se mai arata in comunicat.
Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca a solicitat extinderea cercetarilor fata de domnul Razvan Codru Vrabie, membru in Consiliul National de Integritate si fata de Sorin Rosca Stanescu. "De asemenea, Agentia Nationala de Integritate solicitase anterior extinderea cercetarilor fata de Razvan Codru Vrabie, membru in Consiliul National de Integritate, despre care se presupune ca a determinat si sprijinit sustragerea de catre personalul Agentiei de documente si/sau informatii specifice activitatii institutiei, precum si fata de domnul Sorin Rosca Stanescu, care a publicat in ziarul "ZIUA" anchete bazate pe documente ce privesc activitatea A.N.I. si despre care se presupune ca i-ar fi fost puse la dispozitie de catre fosti angajati ai institutiei", mai scrie comunicatul.
De asemenea, Macovei cere CNI sa analizeze daca aceste documente au ajuns in posesia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu. "Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, in baza dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 144/2007, republicata, a sesizat, la data de 17 noiembrie 2009, Comisia de Evaluare a Consiliului National de Integritate cu privire la posibila detinere de catre jurnalistul Sorin Rosca Stanescu de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei", mai informeaza ANI.
In vederea stabilirii intregului comportament infractional al fostilor salariati si functionari publici ai Agentiei si pentru a nu prejudicia cercetarile penale aflate in desfasurare, Presedintele Agentiei Nationale de Integritate a dispus, la data de 17 noiembrie 2009, sesizarea Comisiei prevazuta de art. 26 din Legea nr.144/2007, republicata, in sensul verificarii faptelor semnalate prin stenogramele discutiilor purtate cu jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac referitoare la posibila detinere de inscrisuri puse la dispozitia sa de personal din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, precum si la eventuale scurgeri de informatii din cadrul institutiei.
Z.O.  
Alte articole
  Catalin Macovei: Sorin Rosca Stanescu mi-a prezentat date privind rapirea din Irak, care aduc atingere sigurantei nationale    (2009-11-18 14:23)
  UPDATE Catalin Macovei cere cercetarea a patru fosti angajati ANI si extinderea cercetarii fata de Sorin Rosca Stanescu    (2009-11-18 12:30)
 Afisari: 275  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2009-11-18
 23:55 

7 comentarii
 23:44 

5 comentarii
 23:40 

29 comentarii
 23:33 
Fostul purtator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru, acuza: Seful SIE, agent al unui serviciu secret strain
22 comentarii
 21:13 
LIVE Traian Basescu - A aparut un al treilea mogul de presa: Alexandru Sassu
12 comentarii
 20:54 
Fostul sef al Garzii Financiare Timis a fost retinut de DNA si dus la Tribunalul Bucuresti la mandat
1 comentariu
 20:44 
SRI: Fostii procurori Angela Ciurea si Ciprian Nastasiu au facut afirmatii despre date clasificate
 20:31 
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, intentioneaza ca la Ialta sa discute cu Putin problema transnistreana
1 comentariu
 20:25 
Geoana: N-au vrut la ASE, nu le place economia, nu le place la TVR, nici la Antena, nici la Realitatea. Vreau o dezbatere serioasa cu Traian Basescu (VIDEO)
11 comentarii
 20:22 
Dictatorul Nicolae Ceausescu va avea statuie la Scornicesti
17 comentarii
 20:10 
Antonescu: Este inacceptabil ca directorul TVR sa actioneze la ordinul lui Hrebenciuc si sa modifice formatul dezbaterii (VIDEO)
8 comentarii
 20:00 
Razboi intre Hrebenciuc-Lazaroiu: Se acuza reciproc de sabotarea dezbaterilor de miercuri seara si de minciuna
 19:33 
Corneliu Vadim Tudor: Basescu a fugit din arena de lupta pentru ca are o frica paralizanta de mine (VIDEO)
4 comentarii
 19:11 
O noua confruntare electorala intre Crin Antonescu si Traian Basescu va avea loc vineri seara. Mircea Geoana este si el invitat
9 comentarii
 18:54 
Dupa doua zile de greva, Metrorex in sarbatoare: Vineri e Ziua Portilor Deschise
1 comentariu
 18:54 
UPDATE ORA 19.00 - INCREDIBIL, INIMAGINABIL SI SOCANT: Dezbaterea intre candidati s-a anulat
8 comentarii
 18:36 
Ucraina vrea dublarea pretului pentru gazele rusesti care-i tranziteaza teritoriul
2 comentarii
 18:34 
Rusia a alocat anul acesta o suma fara precedent pentru sectorul militaro-industrial
6 comentarii
 18:28 
Prima confruntare a candidatilor la Cotroceni a inceput la TVR, cu infruntarea outsideri-lor
 18:15 
NATO ''serios ingrijorata'' de exercitiile militare ruso-belaruse, care au fost cele mai ample de dupa incheierea razboiului rece
14 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sah! Dar oare si mat? (7212 afisari)
 Reuters ii da o noua sansa lui Basescu (3555 afisari)
 Derbedeul Nastasiu in paginile ZIUA (3449 afisari)
 Greva Prostanacului (3256 afisari)
 Ionut Costea face bani pentru familia Geoana (3043 afisari)
 Carmen Electra, partida de sex cu o bruneta apetisanta! (VIDEO) (13252 afisari)
 Sex oral in plina strada, la Oktoberfest! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (7844 afisari)
 Miss Porno! Cele mai frumoase femei din Japonia si Trinidad-Tobago filmate facand sex in grup - FOTO (4851 afisari)
 "Sex oral pentru o restanta", protestul inedit al unui grup de studente din Ucraina - VIDEO  (4155 afisari)
 Tribunalul Bucuresti a decis: Greva Metrorex este ilegala. Metroul va circula joi (3620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01545 sec.