Legea Educatiei si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, impotriva carora nu au fost inaintate motiuni de cenzura, au fost depuse la Secretariatele generale ale Camerei si Senatului, astfel ca in termen de doua zile parlamentarii le pot ataca la Curtea Constitutionala (CCR), informeaza NewsIn.
Presedintele de sedinta a plenului in care se citeste motiunea de cenzura PNL-UDMR, democrat-liberalul Ioan Oltean, a anuntat ca Legea Educatiei si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, impotriva carora nu au fost inaintate motiuni de cenzura,�au fost depuse la Secretariatele generale ale Camerei si Senatului, pentru exercitarea dreptului de sesizare a CCR.
Liberalii au anuntat ca vor sesiza Curtea Constitutionala privind prevederile si procedura de adoptare a celor doua proiecte pe care Executivul si-a angajat raspunderea in cursul saptamanii trecute.
Potrivit articolului 15 din Legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale, Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii legilor inainte de promulgarea acestora, la sesizarea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a Guvernului, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Avocatului Poporului, a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori.
In vederea exercitarii dreptului de sesizare a Curtii Constitutionale, cu 5 zile inainte de a fi trimisa spre promulgare, legea se comunica Guvernului, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si Avocatului Poporului si se depune la secretarul general al Camerei Deputatilor si la cel al Senatului. In cazul in care legea a fost adoptata cu procedura de urgenta, termenul este de 2 zile.�Data la care legea a fost depusa la secretarii generali ai Camerelor se aduce la cunostinta in plenul fiecarei Camere in termen de 24 de ore de la depunere.