"Cate bordeie, atatea obiceiuri", sau, cate tari, atatea festivitati. Pe langa cunoscutele concursuri de frumusete, dar si sumedenia de festivaluri, care mai de care mai nastrusnice (de la cel al tuicii sau al branzei, pana la cel al citricelor), mapamondul se mai poate lauda cu inc-o inventie: Festivalul Anual al Testiculelor, care are loc in OakDale, California.
Potrivit ProTV, luni a inceput ce-a de-a 28-a editie a acestei manifestari, in cadrul careia au fost puse la bataie peste 180 de kilograme de... testicule de taur. In schimbul a doar 50 de dolari, participantii vor putea gusta din aceste "delicatese" prajite, iar daca vor sa le fie livrate la domiciliu, mai platesc 15 dolari in plus.
Vezi reteta!
In caz ca va intrebati cum sunt testiculele de taur prajite, se pare ca acestea seamana cu chiftelele, iar la gust, cu puiul. Pentru a fi gatite, ele trebuie mai intai curatate de piele si marinate peste noapte. Vinul, busuiocul si usturoiul sunt ingredientele de baza. A doua zi, se prajesc cu pesmet. Se adauga frunze de dafin, rozmarin, usturoi, se afuma putin ... si sunt gata de consum.
In plus, oricat ar parea de ciudat, delicatesa este o traditie a cowboy-ilor, dupa cum se precizeaza pe siteul Muzeului Cowboy-ilor.
Festivalul se desfasoara de 22 de ani si are ca scop strangerea de fonduri, atat pentru muzeu, cat si pentru alte cauze caritabile. Si asta cu ajutorul oamenilor care sunt interesati de mancaruri unice. Testiculele puse la bataie provin de la taurii castrati la fermele din zona, mai precizeaza Pro TV.