Oficialii peruvieni i-au indemnat pe locuitorii tarii sa consume la Craciun, in loc de carne de porc sau de curcan, friptura de... porcusor de Guineea. Avantajele sunt pretul mai redus al porcusorilor si faptul ca au o carne slaba si sanatoasa, ce inlocuieste cu succes traditionalele tipuri de carne. O prezentare a unei mese de Craciun care contine si mancare din carne de porcusor de Guineea a avut loc luni in cadrul unui eveniment, in provincia Callao. La ospatul demonstrativ au "participat" opt porcusori care purtau caciulite de Mos Craciun, special croite pentru ei si alti opt camarazi de-ai lor... deja gatiti, dupa retete traditionale peruviene.
"Ideea este sa oferim oamenilor o optiune pentru masa de Craciun gustoasa si ieftina", a declarat un oficial, citat de Russia Today. El a adaugat ca un porcusor de Guineea nu costa mai mult de 3,20 dolari, si poate hrani o familie de sapte sau chiar opt membri. In timp ce majoritatea persoanelor vad porcusorii de Guineea ca animale de companie sau cobai, in Peru si in alte tari din America Latina, acestia sunt mancati, asa cum sunt iepurii in Europa.