Ziua Logo
  Nr. 4404 de marti, 2 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Mass-media
Antenele lui Voiculescu blocheaza licitatia pentru administrarea spatiului publicitar al TVR
 2 decembrie, 18:26 
Televiziunea publica urma sa deschida vineri, 5 decembrie, ofertele primite in cadrul licitatiei prin care isi selecteaza regia care va administra spatiul publicitar pe TVR si canalele conexe in urmatorii trei ani. Termenul a fost amanat, insa, deoarece una dintre regiile interesate, C.L.I.R. Media, a contestat caietul de sarcini, ce prevede, intre altele, ca regia care se va ocupa de vanzarea spatiul publicitar TVR nu se va angaja in activitati similare pentru nicio alta statie ce emite pe teritoriul Romaniei. C.L.I.R. Media administreaza spatiul publicitar pentru posturile TV din grupul Intact, informeaza HotNews.
Informatia pe scurt:
Licitatia de selectare a unui administrator pentru publicitatea TVR s-a blocat pe ultima 100 de metri.
SRTV a initiat la sfarsitul lunii octombrie procedura de selectie a regiei ce urmeaza sa administreze spatiul publicitar pe TVR si posturile conexe
Una dintre regiile interesate, C.L.I.R. Media, a contestat procedura de licitatie dupa lansarea acesteia
C.L.I.R. Media gestioneaza si spatiile publicitare pe posturile trustului Intact. In caietul de sarcini, SRTv cerea exclusivitate
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a anulat, in urma acestei contestatii, procedura de licitatie publica organizata de SRTv, care ia in calcul o plangere in justitie
Procedura este in prezent suspendata, desi vineri, 5 decembrie, trebuia sa fie deschise ofertele. Pana acum inaintasera scrisori de intentie trei regii - Splendid Media, ARBOmedia si DBV Media House
Reprezentantii TVR au confirmat pentru HotNews.ro ca deschiderea ofertelor a fost amanata in urma unei contestatii depuse de C.L.I.R. Media la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Contestatia vizeaza doua dintre conditiile solicitate de SRTv ofertantilor - exclusivitatea si venitul minim garantat. Reprezentantii C.L.I.R. Media nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui material.
CNSC a anulat procedura de licitatie publica la 21 noiembrie
Potrivit biroului de presa al TVR, "in urma contestatiei depuse de SC C.L.I.R. Media SA, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor, prin decizia pronuntata in 21.11.2008, a anulat procedura de licitatie publica organizata de SRTv. Consiliul a considerat ca doua dintre conditiile solicitate de SRTv ofertantilor - exclusivitatea si venitul minim garantat - tin de esenta contractului de comision prin care SRTv doreste sa-si externalizeze aceasta activitate, iar acest tip de contract nu se poate incheia in conformitate cu OUG nr.34/2006".
Tot biroul de presa al televiziunii publice precizeaza, insa, ca "SRTv nu doreste incheierea unui contract de servicii reglementat de Legea achizitiilor publice, ci a unui contract de comision reglementat de Codul comercial, deoarece numai pastrand cele doua cerinte - exclusivitatea si venitul minim garantat - Televiziunea publica se poate proteja de o eventuala concurenta neloiala".
Trei scrisori de intentie primite pana acum
Pana acum, SRTv a primit scrisori de intentie de la DBV Media House (regie care gestioneaza in prezent publicitatea Realitatea TV si OTV), ARBOmedia (regie care a administrat pana in 2005 publicitatea postului public) si Splendid Media (regia care administreaza in prezent publicitatea TVR). Acestea au fost informate marti, 2 decembrie, in legatura cu amanarea termenului de deschidere a ofertelor.
Alegerea regiei ce va administra publicitatea la televiziunea publica va intarzia considerabil, deoarece "in acest moment, SRTv analizeaza posibilitatea de a face plangere impotriva deciziei CNSC la Curtea de Apel Bucuresti, in termen de zece zile de la comunicarea deciziei. In acelasi timp, SRTv s-a adresat Autoritatii nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si a solicitat un punct de vedere cu privire la posibilitatea externalizarii activitatii de gestionare a spatiului publicitar pe calea contractului de comision si cu privire la necesitatea aplicarii procedurilor de achizitie publica".
TVR vrea din publicitate minim 12 milioane euro fara TVA in 2009
Potrivit caietului de sarcini, regia care va administra si vinde publicitatea TVR in urmatorii trei ani trebuie sa garanteze un venit net anual cuvenit SRTv de cel putin 12 milioane euro fara TVA in 2009, cel putin 14 milioane euro fara TVA in 2010 si cel putin 15 milioane euro fara TVA in 2011. Caietul de sarcini nu precizeaza valori pentru venitul brut anual garantat (suma minima pe care regia se obliga sa o obtina anual, inclusiv comisionul ce i se cuvine). Potrivit caietului de sarcini, regia de publicitate selectata urmeaza sa administreze spatiile pe toate statiile TVR, pe teletext si pe TVR.ro.
TVR a initiat procedurile licitatiei la finalul lunii octombrie. Contractul cu Splendid Media, regia care administreaza de la inceputul lui 2006 publicitatea pe posturile publice de televiziune, se incheie la finele acestui an.
Z.O.  
 Afisari: 469  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-12-02
 21:48 
Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO
7 comentarii
 21:30 
Comisia Europena a semnat cu Republica Moldova trei acorduri de finantare
 21:23 
Dusan Uhrin jr., antrenorul echipei FC Timisoara, a fost demis de Marian Iancu
1 comentariu
 20:34 
O italianca a chemat Politia de teama ca sotul ei de 82 de ani va muri din pasiune dupa ce a luat Viagra
1 comentariu
 20:24 
Voronin a numit doi directori adjuncti la serviciile secrete de la Chisinau
1 comentariu
 20:21 
Parlamentarii din diaspora
9 comentarii
 19:45 

1 comentariu
 19:40 
UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii
3 comentarii
 19:35 
Doua carute pline cu tigari de contrabanda de 85.000 de euro, capturate in Satu Mare
 19:31 
Diva Beyonce Knowles si-a facut aparitia pe covorul rosu... nedepilata la subtiori
 18:51 
Principalul suspect in dosarul asasinarii jurnalistei Ana Politkovskaia este gata sa se predea
1 comentariu
 18:49 
Anca Parghel a fost internata intr-o clinica de medicina naturista din Belgrad
 18:42 
Doi severineni au golit bancomatele din Romania cu peste 200 de carduri clonate in strainatate
2 comentarii
 18:30 
UPDATE ORA 18.30 Calin Popescu Tariceanu este deputat
8 comentarii
 18:28 
Loganul se innoieste
 18:23 
PSD si PD-L si-au stabilit echipele care vor negocia formarea viitorului Guvern
1 comentariu
 18:18 
Joaquin Almunia: Deficitul bugetar peste 3% este acceptat timp de un an, in conditii de reducere severa a cresterii economice
 18:16 
CE ar putea finanta initiativele autoritatilor pentru imbunatatirea vietii persoanelor cu handicap
 17:47 
Presa italiana: Ramona Badescu, o Carla Bruni a Romaniei
2 comentarii
 17:38 
Tariceanu: PNL nu va face compromisuri pentru a ramane la putere
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Te-am infrant, Voiculescule! (8672 afisari)
 Ceata la PSD: Doamne, suntem iar pe primul loc! (4056 afisari)
 Cum l-am invins pe Felix (2614 afisari)
 Prostituata de Bombay (1719 afisari)
 Pana la capat (1449 afisari)
 UPDATE 20:50 - Numele noilor parlamentari, pe judete si colegii  (4871 afisari)
 Nu are buric, dar Karolina Kurkova compenseaza cu un posterior de nota zece! (VEZI FOTO) (3666 afisari)
 Marturie-soc a unei romance de 17 ani care vrea sa fie prostituata (2622 afisari)
 Tot mai multe OZN-uri dau tarcoale bazelor secrete din Berezovski si Ekaterinburg (2399 afisari)
 Statele Unite, Germania, Franta si Marea Britanie au ajuns la o solutie de compromis in problema aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO (2164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01652 sec.