Americanii au din 21 octombrie, pe DVD, un film produs in Romania, de studiourile Castel Film, cu David Hasselhoff in rolul unui mercenar necrutator pornit in cautarea Anacondei. Filmul, difuzat in luna iulie de Sci-Fi Channel, se remarca prin efecte speciale si tehnici CGI folosite de studiourile de productie din Bucuresti pentru a crea si trezi la viata reptile gigant, elementele vizuale fiind cruciale in aceasta continuare a seriei Anaconda, dupa cum ne-au declarat producatorii romani.
Asadar, in Anaconda 3, actiunea se muta din jungla amazoniana in Europa de Est unde un miliardar excentric pune la bataie sume uriase de bani pentru capturarea celui mai de temut sarpe din lume, dar si pentru experimente de laborator, convins fiind ca reptila este cheia obtinerii unui ser vindecator, care-l poate scapa de o boala incurabila.
La un centru secret de cercetari dintr-o zona rurala a Europei, doi serpi gigantici sunt supusi mai multor teste de catre un savant genial.
Dar cand finantatorul experimentului impinge lucrurile prea departe, serpii evadeaza, flamanzi, si se indreapta spre regiunile civilizate.
Ceea ce Hammett (David Hasselhoff) nu stie este ca unul dintre cei doi serpi e o femela gestanta, care va aduce pe lume creaturi la fel de alunecoase ca si ea. Se declanseaza astfel o veritabila cursa pentru a preintampina atacurile imposibil de oprit ale serpilor, inainte ca acestia sa ajunga in oras.
In rolul miliardarului excentric joaca actorul John Rhys, cunoscut pentru interpretarea personajului Gimli din "Lord of the Rings". Line producer-ul filmului este Alison Semenza, de numele careia se leaga "7 Seconds" sau "Method", doua pelicule produse in Romania, cu Wesley Snipes si Elizabeth Hurley pe afis. Din distributia productiei, regizata de Don. E. Faunt Le Roy, fac parte si actorii romani Zoltan Butuc si Serban Celea. Productia a fost filmata in padurea din apropierea lacului Snagov, in tunelurile subterane de la Mogosoia si in studiourile Castel Film.
Membrii echipei romane de productie ne-au marturisit ca, in noua productie, s-au folosit tehnici CGI (Computer Generated Image) pentru a reda viteza, violenta unei creaturi, pe care producatorii au dorit-o mai inteligenta si mai vioaie decat este in realitate. Tehnica a fost experimentata cu succes si de catre producatorii filmului "Anaconda 2-Goana dupa Orhideea Salbatica", lansat in 2004.
Asadar, destule ingrediente pentru a aluneca, alaturi de Anaconda 3: The Offspring (Progenitura), in miezul ororilor, unde spaimele se inmultesc cu fiecare cadru.