Ziua Logo
  Nr. 4298 de joi, 31 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Peste 11.000 de persoane i-au anulat in instan, in 2007, sanciunile date de Poliia Rutier
-- O treime dintre contestaiile din 2007 impotriva msurilor Poliiei Rutiere au avut catig de cauz in instan, multe vizand aparatele radar, ins, potrivit IGPR, cazurile pierdute la judectori reprezint doar 0,36% din totalul proceselor verbale de contravenie emise de agenii de circulaie.
 31 iulie, 19:17 
(realitatea.tv.)
Potrivit statisticii remise de Inspectoratul General al Poliiei Romane (IGPR) la cererea Ageniei NewsIn, anul trecut, agenii de circulaie din intreaga ar au incheiat 3.140.221 procese-verbale de contravenie pentru abateri constatate in trafic.
Astfel, 50.243 dintre acestea, adic un procent de 1,6 la sut, au fost contestate in instan. Conform IGPR, 30% dintre contestaiile formulate de cei considerai contravenieni au fost soluionate favorabil acestora, ceea ce inseamn c 0,36 % din numrul total de contravenieni au avut catig de cauz in instan.
Altfel spus, anul trecut, 11.397 de oferi au reuit, in instan s demonstreze c msura aplicat impotriva lor nu a fost cea potrivit.
Statistica Inspectoratului General al Poliiei Romane mai arat c 994.903 dintre cele 3.140.221 de contravenii aplicate in anul 2007 privesc nerespectarea regimului legal de vitez i, potrivit unor surse poliieneti, cele mai multe contestaii au fost formulate impotriva aparatelor radar.
Motivele invocate de contestatari nu sunt numeroase, in plangeri fiind invocate ori modalitile in care a fost intocmit procesul verbal de constatare, ori elemente care in de omologarea aparatelor radar, verificrile periodice amplasarea acestuia etc. Cele mai multe contestaii, de asemenea, sunt formulate pentru a amana intrarea in vigoare a msurii de suspendare a dreptului dea conduce pe drumurile publice i, in mod curios, instanele de judecat apreciaz diferit cazuri identice.
In ceea ce privete funcionarea sistemelor de supraveghere a traficului rutier i de determinare a vitezei autovehiculelor Inspectoratul General al Poliiei Romane precizeaz c echipamentele de supraveghere a traficului rutier i msurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor de tip Autovision Compact Python II, aflate in dotarea Poliiei Rutiere, au primit Aprobarea de model, in anul 2001, de la Biroul Roman de Metrologie Legal
Din descrierea produsului, mai precizeaz IGPR, rezult c echipamentul funcioneaz pe baza efectului Doppler, poate msura viteza de deplasare a autovehiculelor atat in regim staionar, cat i in regim de patrulare, prin intermediul antenei de emisie recepie i a unui modul de prelucrare a semnalului i afiare a rezultatului, in ambele sensuri de mers, impunandu-se doar programarea aparatului prin selectarea sensului pe care urmeaz a se efectua msurarea. Atat viteza autovehiculului pe care este montat echipamentul radar, cat i a autovehiculului int sunt prelucrate automat.
"Anual, echipamentele sunt verificate metrologic de ctre Biroul Roman de Metrologie Legal, unde sunt supuse procedurilor stabilite de Norma de metrologie legal NML 021-05/23.11.2005 - Aparate pentru msurarea vitezei de circulaie a autovehiculelor (cinemometre) eliberandu-se un buletin de verificare metrologic pentru fiecare sistem in parte. Buletinele metrologice insoesc aparatele radar i se afl la utilizatorul final al acestora. In aceste condiii, echipamentele de supraveghere a traficului rutier i msurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate in dotarea Poliiei Rutiere, corespund din punct de vedere metrologic atat pentru msurarea vitezei in regim staionar, cat i in regim de patrulare a autovehiculului pe care sunt instalate", subliniaz IGPR.
Precizrile IGPR vin in contextul in care Judectoria Ialomia a admis, pe 23 mai 200,8 plangerea bucureteanului Adrian Dinu impotriva unui proces verbal al Inspectoratului Judeean de Poliie Ialomia din februarie prin care acesta a fost amendat.
In motivarea hotrarii care a rmas definitiv, instana a reinut c organul constatator a depus buletinul de verificare meteorologic al unui radar de tip Phyton II, care ins era omologat de Biroul de Metrologie Legal numai pentru modul staionar, a stabilit instana. Mai exact, bucureteanul Dinu a fost amendat in baza constatrilor unui radar care nu era omologat s acioneze in micare.
Z.O.  
 Afisari: 759  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
In primul rand ...   de Liviu2002j
A r h i v a
Stirile zilei 2008-07-31
 21:01 
"Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor
8 comentarii
 20:34 
Berlusconi: Exista o dezinformare totala in legatura cu amprentarea rromilor in Italia
2 comentarii
 20:20 
Basescu le cere ziaristilor italieni si romani sa fie responsabili in problema romilor
 19:39 
Guvernul invita angajatii bugetari sa doneze bani pentru sinistrati
4 comentarii
 19:27 
Presedintele Medvedev il contreaza pe premierul Putin
11 comentarii
 19:04 
Telenovela negocierilor dintre cele doua partide maghiare continua
 18:58 
Oficialii de la Pentagon au prezentat noua strategie de aparare
2 comentarii
 18:36 
Mini Me, bun la pat, dar si la golf! (VIDEO)
 18:28 
Scandalul lucrarilor cu tenta nazista de la ICR New York: Institutul invoca libertatea de exprimare, iar Politia americana descinde in galerie
31 comentarii
 18:02 
Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual
16 comentarii
 17:53 
Romania revine in ofertele turistice ale marilor tour-operatori
1 comentariu
 17:52 
Radovan Karadzic a aparut pentru prima data in fata TPI
 17:49 
Camera Deputatilor a primit sesizarea Parchetului in dosarele in care sunt acuzati Adrian Nastase si Serban Mihailescu
1 comentariu
 17:37 
Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr
4 comentarii
 17:34 
Rusia sterge California de pe harta
7 comentarii
 17:17 
Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit
9 comentarii
 17:04 
Conferinta de presa comuna a premierului italian Silvio Berlusconi si a presedintelui Romaniei Traian Basescu
2 comentarii
 16:56 
Armata Uniunii Europene, intr-o stare dezastruoasa
4 comentarii
 16:52 
De ce folosesc chinezii ideograme
11 comentarii
 16:51 
CRONICA DE FILM: Detectivi de cartier (Watching the Detectives)
 Top afisari / comentarii 
 Ridicarile Ontanu-Ciuclea (2066 afisari)
 Alegeri mascate (1843 afisari)
 Steaua si Dinamo, vehicule de santaj (1788 afisari)
 Testul Morar (1383 afisari)
 Sfarsitul lumii vechi sau ce va face "generatia mea" (1307 afisari)
 Parasit de nevasta dupa ce extensia penisului a cedat in timpul actului sexual (3947 afisari)
 Acuzata de impostura intr-un mail remis presei, Printesa Brianna Caradja spune ca e hartuita de sotul pe care l-a parasit (2937 afisari)
 "Veronica" se intoarce si cere 20 de mii de euro drepturi de autor (2764 afisari)
 Cel mai vechi banc din lume dateaza din 1600 i.Hr (2533 afisari)
 Hugh Hefner, atras de o ucraineanca sexy (2191 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01453 sec.