Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Liderii de filiale PNL au preri imprite - unii vor evitarea tensiunilor, alii doresc sanciuni
-- Liderii organizaiilor judeene PNL au preri imprite in privina conflictului Triceanu-Orban, astfel incat unii consider c cel mai indicat pentru liberali ar fi aplanarea oricror tensiuni i pregtirea alegerilor din toamn, iar alii pledeaz pentru aplicarea sanciunilor.
 22 iunie, 13:42 
Liderii de organizaii judeene vor participa la Delegaia Permanent a PNL ce se va desfura duminic dup-amiaza, la Casa Dante. In condiiile in care parte din organizaii sunt vizate i ele de aplicarea sanciunilor pentru rezultate sub 15% in alegerile locale, muli lideri spun c nu este momentul disputelor i al msurilor punitive, fr ins a se solidariza fi cu Ludovic Orban. Exist i voci ponderate ale unor efi de filiale care au in spate un scor extrem de bun, cum este cazul lui Cristian Anghel, aflat la al cincilea mandat de primar de Baia Mare, care pledeaz impotriva sanciunilor dure, mergand pe principiul c nu este momentul declanrii unui rzboi in interiorul partidului. In contrapondere, singurul care vorbete tranant despre necesitatea ca Orban s plece de la PNL Bucureti este vicepreedintele Eugen Nicolescu, nume vehiculat in pres ca fiind unul dintre liberalii ce ar putea face parte din conducerea colectiv a organizaiei din Capital, dup inlturarea actualului lider.
Preedintele PNL Mehedini spune c liberalii trebuie s invee din greeli
Preedintele PNL Mehedini, Liviu Mazilu, consider oportun o analiz atent a activitii rezultatelor obinute la alegerile locale a fiecrei organizaii in parte. Cat privete decizia de a fi schimbate conducerile filialelor cu rezultate slabe, Mazilu spune c aceasta nu aparine lui Triceanu: "Nu preedintele Triceanu dorete s-i schimbe, este o decizie mai veche a Delegaiei Permanente, care trebuie pus in practic. Trebuie fcut o analiz pentru a se trage nite concluzii i acolo unde s-au obinut rezultate bune, dar i acolo unde s-au obinut rezultate slabe. Trebuie s invm din greeli". In judeul Mehedini, PNL a obinut un procent de 21,3 la sut.
Clujul ii face mea culpa i accept sanciuni
Organizaia PNL Cluj va susine in cadrul Delegaiei Permamente msuri care vor viza reorganizarea birourilor politice ale acelor organizaii sau filialei care au obinut rezultate sub 15% la alegerile locale."Noi nu ne-am opus nici cand au fost propuse sanciuni dup alegerile pentru Parlamentul European, dei inclusiv organizaia noastr a fost vizat. Ins am vzut c msurile au dat rezultate pentru c de la 10% am crescut la 16,5%. La nivel naional, PNL a crescut, la fel, pentru c la europarlamentare a avut 14% i acum, fr a numra alianele din Timi, Sibiu i Arad, ajungem la 18,8%. Dac e s contabilizm i rezultatele lor ajungem la 20%, ceea ce este un rezultat bun", a declarat, pentru NewsIn, deputatul Horea Uioreanu, preedintele PNL Cluj-Napoca. El a mai spus c nu interpreteaz eventualele sancuini drept "un afront sau msuri impotriva unor persoane". PNL Cluj a obinut 16,4% la alegerile locale, are 229 de consilieri locali i are 23 de primari, ins niciunul in zona urban. Organizaia PNL Cluj-Napoca a avut rezultate slabe ins, respectiv 8,76%, reuit s primeasc doar 3 mandate de consilieri locali, iar candidatul la Primria Cluj-Napoca a obinut 3,3% din voturi.
Mure-Orban trebuie s-i depun mandatul
Vicepreedintele PNL Eugen Nicolescu consider c Ludovic Orban trebuie s-i depun mandatul de la conducerea organizaiei Bucureti, in urma rezultatelor la alegeri, dar c poate s rman in funcia funcia de ministru, intrucat funcia administrativ nu are nicio legtur cu cea de partid. Nicolescu a negat ins c intre preedintele PNL Clin Popescu Triceanu i Ludovic Orban ar exista un conflict. "Eu cred c este o presupus disput i nicidecum nu este o disput real, pentru c nu are temei. Temeiul este statutul i dac cineva dorete s interpreteze statutul dup alte criterii e problema fiecruia in parte. Eu nu-mi permit s dau exemplu populaiei i electoratului c nu ne respectm propriile hotrari i eventual legile rii. Eu cred c trebuie s fim foarte hotrai in acest sens. Nu este o disput. Aici este vorba despre hotrarile partidului, nimic altceva", a afirmat Nicolescu. Liderul PNL Mure a mai spus c filiala sa a fost mandatat pentru Delegaia Permanent de duminic s pledeze pentru respectarea hotrarilor partidului, respectiv ca organizaiile care au obinut sub 15 la ust la alegerile locale s-i predea madatul. Organizaia PNL Mure a obinut un scor la alegeri peste ceea ce i-a propus, respectiv 19,29%.
Liderul PNL Covasna despre conflictul Triceanu-Orban: "Cred c vor gsi calea de mijloc, s nu transforme acest moment in ceva ru"
Preedintele PNL Covasna, Marius Obreja, apreciaz c performanele mai slabe ale unor filiale din ar la alegerile locale nu vor atrage neaprat dup ele un val de demisii, ci in funcie i de atitudinea conducerilor filialelor vor avea loc discuii i analize, transmite corespondentul NewsIn. "Prerea mea este c dac nu va exista din partea filialelor o atitudine de ofuscare, nu cred c vor fi demisii, va fi o analiz, este o competiie la urma urmei. Dac nu vor fi abordri abrupte, se va trece peste acest moment", a declarat, sambt, Marius Obreja.
In ceea ce privete conflictul dintre premierul Clin Popescu Triceanu i preedintele PNL Bucureti, Ludovic Orban, pe baza procentului de sub 15% obinut de PNL in Bucureti, preedintele fialialei Covasna consider c cei doi sunt oameni cerebrali, deschii i dup discuii vor gsi calea de mijloc. "Cred c vor gsi calea de mijloc, s nu transforme acest moment in ceva ru", a afirmat Obreja. Acesta a subliniat faptul c PNL este un partid deschis, care discut problemele i in care exist mult democraie. Marius Obreja a catalogat rezultatele pe care le-a obinut PNL in Covasna uor peste medie, respectiv bune.
Valcea: "Cuiul lui Pepelea va fi organizaia PNL Bucureti"
Emilian Francu, preedintele organizaiei judeene Valcea a Partidului Naional Liberal (PNL), spune c decizia potrivit creia conducerile filialelor cu rezultate slabe la alegerile locale s fie schimbate nu este una recent, ci a fost luat cu aproximativ trei luni in urm, la o edin a Delegaiei Permanente a PNL. "Nu pot comenta ce vom stabili la edina de duminic i nici nu exist un mandat, din partea organizaiei, care s m imputerniceasc s am o anume opinie. Acesta a mai spus c , dup, prerea sa, "cuiul lui Pepelea" la Delegaia Permanent de duminic va fi organizaia de Bucureti care, in partid, are un statut aparte, dar s-a artat optimist in privina unei rezolvrii amiabile i benefice PNL.
Liderul PNL Botoani nu crede c trebuie luate msuri in prip cu efii de filiale, liberalii dinTimi vor ca partidul s se mobilizeze pentru toamn
Organizaia Judeean a PNL Botoani a obinut un procent de 29,49 % . Liderul botonean, Liviu Campanu se va prezenta la Delegaia permanent cu un rezultat destul de bun, din punctul su de vedere. "Acolo unde rezultatele nu au fost la nivelul ateptrilor, nu cred c trebuie s ne pripim. Vom judeca la rece", a declarat Liviu Campanu.
Liderul filialei Timi a PNL, Liviu Borha a declarat c filiala ii asum rezultatul alegerilor locale, alturi de Aliana format cu PNCD i FDGR. "Nu tiu ce decizie va lua conducerea central. (...) Atata timp cat rezultatul la nivel naional al PNL este unul bun sau foarte bun, cred c ar tebui s ne mobilizm pentru viitoarele alegeri, nu s inceap sanciuni sau alte msuri administrative", a declarat Borha. Pe de alt parte, Liviu Borha consider c in partid nu este niciun rzboi. "Nu este un rzboi Triceanu-Orban, sunt nite puncte de vedere care s-au vehiculat, in primele faze in Biroul Politic Central", a completat Borha. Filiala PNL Timi a fcut o alian la nivel judeean, pentru alegerile din 1 iunie, cu PNCD i FDGR. Aliana pentru Timi a obinut un procent de 20,85 la sut per jude.
Preedintele PNL Prahova anun c va lua msuri pentru reorganizarea partidului
Preedintele PNL Prahova Adrian Semcu a declarat pentru NewsIn c exist o hotrare a Delegaiei Permanente a PNL Prahova dinainte de alegerile locale potrivit creia nu se ateapt demisii de la organizaiile cu rezultate sub 15%, ci mandatele lor sunt depuse automat. "In scurt timp, vom modifica componena conducerilor acestor organizaii, inspre bine, in vederea alegerilor din toamn. Va fi vorba, de fapt, de o reorganizare" - a precizat Semcu. El a spus c va aplica decizia DP acelor organizaii locale care nu au performat la locale, respectiv organizaia PNL Ploieti. La nivel judeean, PNL Prahova a obinut un procent de 18,3% din voturile electoratului i are, astfel, in Consiliul Judeean, 7 reprezentani.
Victor Paul Dobre: "Cred c premierul are soluii, iar noi vom respecta decizia Delegaiei Permanente"
Cu un scor confortabil care bate spre 20%, preedintele PNL Galai, Victor Paul Dobre, a apreciat drept fireasc evaluarea de ctre partid a rezultatelor obinute de fiecare organizaie la alegerile locale. "Aa cum am fost i eu judecat, mi se pare normal s existe o evaluare a rezultatelor obinute de fiecare organizaie in alegeri", a afirmat Victor Paul Dobre. Liderul PNL Galai a evitat, ins, un rspuns la fel de ferm in ceea ce privete msurile ce ar trebui adoptate de partid in judeele in care scorul obinut a fost unul slab - schimbarea conducerii filialelor, aa cum a propus preedintele Clin Popescu Triceanu sau meninerea acelorai lideri, care s-i mobilizeze organizaiile pentru alegerile din toamn. "Eu cred c premierul are soluii, iar noi vom respecta decizia Delegaiei Permanente", a spus Victor Paul Dobre.In judeul Galai, PNL a obinut 19,69% din sufragii la votul politic pentru Consiliul Judeean.
Liderii cu rezultate slabe trebuie categoric inlocuii, consider liderul PNL Vaslui
Preedintele Filialei PNL Vaslui, deputatul Dan Marian, consider c toi cei care nu au reuit performane la alegerile locale ar trebui inlocuii pentru a se putea aborda in for alegerile parlamentare. "Cei care au obinut performane la alegerile locale ar trebui felicitai. Ceilali ins, care au obinut rezultate slabe, trebuie categoric inlocuii, astfel incat, alegerile parlamentare s fie abordate din alt unghi, cu noi strategii, pentru a se putea obine i acolo rezultate bune", a declarat preedintele PNL Vaslui, Dan Marian. Referitor la disputele dintre premierul Clin Popescu Triceanu i ministrul Ludovic Orban, acesta a declarat c este firesc s apar i diverge de opinii. "Nu se poate vorbi despre un rzboi in acest moment. Chiar este un lucru obinuit la liberali s apar i aceste divergene de opinii, dar nu este nimic grav", a declarat Dan Marian. Filiala PNL Vaslui a obinut la alegerile locale un procent de 20%, cu care se situeaz pe locul II in jude, dup PSD.
"Nu cred c este momentul s ne certm acuma in partid, Orban ne este singurul vinovat pentru eecul de la Bucureti"-liderul PNL Hunedoara
Vicepreedintele PNL Hunedoara, Mircea Molo, a declarat c nu este momentul ca in PNL s existe tensiuni.
"Nu cred c este momentul, ca dup succesul inregistrat de liberali, s ne certm acuma in partid. Nu e cazul s intrm intr-un con de umbr. Trebuie s se analizeze cauzele eecului de la Bucureti. Eu cred c vinovat de eecul de la Bucureti nu este numai Ludovic Orban, dar i intreaga organizaie, care l-a sftuit prost. Cred c sondajele nu au fost corecte, care s-au fcut de ctre membrii PNL Bucureti i astfel l-au impins pe Orban s candideze pentru funcia de priamr general al Capitalei. Consider c este necesar s se analizeze fiecare organizaie in parte, fiecare situaie este diferit", a declarat Mircea Molo. Referitor la msura tragerii la rspundere a liderilor PNL care nu au realizat un rezultat de peste 15 % dintre voturile alegtorilor, la alegerile locale, Mircea Molo a afirmat c nu trebuie bgat toat lumea in aceeai oal.
Cristian Anghel dorete doar atenionarea liderilor care au obinut rezultate slabe la alegeri
Liderul PNL Maramure Cristian Anghel nu este de acord cu sancionarea liderilor filialelor de partid care au obinut sub 15 % la alegerile locale, transmite corespondentul NewsIn. Anghel crede c nu este momentul sancionrilor, avand in vedere c se apropie alegerile parlamentare i este nevoie de mobilizarea tuturor membrilor pentru a fi obinut un rezultat foarte bun. "Eu voi avea o atitudine echilibrat la aceast Delegaie Permanent (...). Trebuie fcut o analiz amnunit la nivelul fiecrei filiale i cred eu c intr-un an electoral, msurile drastice nu intotdeauna aduc rezultate bune. O analiz serioas trebuie fcut, acolo unde se vede rea intenie sau neimplicare s se ia msurile de rigoare, dar nu putem acuza nite persoane pentrru sufragiile electoratului. In definitiv, poi face o campanie electoral foarte bun cu muli bani i electoratul s aib o alt opiune. N-am s votez pentru sanciuni, ar trebui fcute nite atenionri i nite obiective fixate in concordan cu posibilitile existente pentru c au existat organizaii care i-au fixat obiective nerealizabile i de la inceput au plecat cu un handicap", a afirmat Cristian Anghel. El a mai spus c disputele interne nu ii au rostul, deoarece PNL a obinut cel mai bun rezultat de dup Revoluie. In Maramure, PNL avut cele mai bune rezultate, obinand 9 consilieri locali la nivelul municipiului Baia Mare, 12 consilieri judeeni, 29 de mandate de primar i 261 de mandate de consilieri locali, plus funcia de primar in municipiul Baia Mare.
Organizaiile trebuie analizate de la caz la caz, afirm liderul PNL Constana
Liberalii constneni nu cred c disputele din interiorul partidului au vreun efect in destabilizarea formaiunii politice, iar in ce privesc rezultatele din alegerile locale, acestea trebuie analizate de la caz la caz. Liderul PNL Constana, deputatul George Dragomir, a declarat c nu crede c intre Clin Popescu Triceanu i Ludovic Orban poate fi vorba de o disput, ci doar de preri diferite care nu ridic probleme majore. "Eu nu a zice c e vorba de o disput. Toate partidele au probleme unele chiar mai mari cum ar fi PSD", a comentat el. Deputatul Dragomir nu s-a artat ingrijorat de scorul obinut de PNL Constana la alegerile locale din 1 iunie, dar "trebuie s gsim soluii s fim la fel de unii i s obinem un scor mai bun". PNL Constana a obinut la alegerile locale din 1 iunie, in jude, un procent de 16,7%.
Z.O.  
Alte articole
  Paul Pacuraru ar putea fi sanctionat de conducerea liberala    (2008-02-25 14:04)
 Afisari: 328  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2008-06-21
 20:18 
Ludovic Orban: Am fost eliminat din conducerea PNL la nivelul Bucuretiului  2008-06-22
1 comentariu
 19:32 
Clin Popescu Triceanu: Ludovic Orban ramane ministrul Transporturilor  2008-06-22
9 comentarii
 19:31 
Dupa ce fosta iubita a parasit-o pentru un barbat, DeGeneres face nunta cu Portia de Rossi  2008-06-22
2 comentarii
 17:55 
Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava  2008-06-22
2 comentarii
 17:28 
Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului  2008-06-22
4 comentarii
 17:00 
Triceanu se va implica direct in reorganizarea PNL Bucureti, anun Orban  2008-06-22
2 comentarii
 16:36 
Conducerile a patru organizaii PSD din Cluj au demisionat  2008-06-22
1 comentariu
 16:22 
Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze  2008-06-22
7 comentarii
 16:10 
Conducerea PNL Bucuresti a fost dizolvata  2008-06-22
6 comentarii
 14:37 
Viitorul energetic al planetei, amanat cu patru luni  2008-06-22
1 comentariu
 14:36 
Orban: Nu voi demisiona  2008-06-22
1 comentariu
 14:15 
Iranul acuza Israelul de "operatiuni psihologice" impotriva sa  2008-06-22
7 comentarii
 14:10 
Stenii din Voineti - Iai au protestat din nou fa de decizia BEC de a-l valida pe candidatul PNL  2008-06-22
1 comentariu
 14:09 
Acord de principiu intre partidul lui Tadici si partidul lui Milosevici pentru formarea unui guvern  2008-06-22
1 comentariu
 13:37 
Triceanu versus Orban: Cronica unui conflict intre liberalii radicali de altdat  2008-06-22
5 comentarii
 13:36 
Nunti spatiale, din 2011  2008-06-22
 13:16 
Comunistii lui Voronin deplang eliberarea temporara a Basarabiei de sub jugul bolsevic  2008-06-22
13 comentarii
 12:09 
Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  2008-06-22
2 comentarii
 11:52 
Cel mai urat caine din 2008  2008-06-22
1 comentariu
 10:53 
Pele, jefuit  2008-06-22
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02418 sec.